Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

90 mener de har sett «Lommemannen»

Tipsflom om hvem den beryktede overgriperen kan være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Løsningen kan allerede ligge i det materialet vi har. Men vi er fremdeles glade for tips, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

100 tips

Mediadekningen i helga har ført til at politiet har fått inn over 100 tips. Nær 90 av disse inneholder opplysninger om hvem «Lommemannen» kan være.

13 av de nye tipsene inneholder opplysninger om nye overgrep. Seksualforbryterens siste registrerte overgrep skjedde 14. juli i Skjolden i Sogn og Fjordane.- Vi er kjempefornøyd med at folk prøver å hjelpe oss. Tipsene som omhandler saker som fra før ikke var kjente for oss er veldig viktige. De kan gi oss noe mer å gå etter, sier Kile Berg til Dagbladet.no.

Etterforskningslederen sier politiet savner å få inn tips i tilfeller hvor «Lommemannen» har forsøkt å få hånda inn i lomma på smågutter, uten å lykkes.

- Vi tror kanskje folk lar være å melde fra om slike hendelser. Men for oss ville dette være viktig informasjon, sier Kile Berg.

Hun håper og tror politiet vil få has på overgriperen som har holdt på i flere år nå.

- Jeg må være optimistisk, men tør ikke gi noe tidspunkt for når det eventuelt vil skje.

image: 90 mener de har sett «Lommemannen»

Grove overgrep

I går skrev Dagbladet at «Lommemannen» har begått grove seksuelle overgrep mot noen av sine over hundre ofre. Nå etterforskes fem navngitte menn i saken.

Politiet har foreløpig ikke hatt tid til å foreta avhør på bakgrunn av de nye tipsene. De har mer enn nok med å gjennomgå og sortere den nye informasjonen.

Politiet bekrefter at flere av de anmeldte overgrepene de siste fem åra er av en betydelig alvorligere karakter enn det som har blitt beskrevet så langt.

- Den største andelen av overgrepene er den omtalte befølingen gjennom bukselommene. Men det har også skjedd mye grovere ting. Dette er handlinger som kan bli straffet på lik linje med voldtekt, opplyser Kile Berg, som presiserer at det ikke skal ha skjedd direkte voldelige overfall.

«Normalt» liv

Mandag skrev Dagbladet.no at politiet synes det er svært interessant at «Lommemannen» i all hovedsak slår til i helgene, og aller oftest på lørdager.

Den siste uka har det også kommet tips knyttet til hvilket firma eller yrker mannen kan ha som kan forklare den spesielle reisevirksomheten i store deler av landet.

Alt tyder så langt på at mannen har et mer eller mindre «normalt» liv når han ikke begår overgrep, og at det derfor burde være flere nordmenn som gjenkjenner mannen på bildene, reiseruta hans eller spesielle reaksjoner på medieomtalen av serieovergriperen.

Folk med opplysninger kan henvende seg til Kripos, telefon 23 20 88 88, eller per epost, [email protected]

<B>FANTOMTEGNING
FANTOMTEGNING
TIPSFLOM: Politiet har fått rundt 100 tips om "Lommemannen".