90 mennesker trampet i hjel

Panikk i indisk tempel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 90 personer ble trampet i hjel da det brøt ut panikk i en stor menneskemengde ved et hindutempel vest i India tirsdag morgen, ifølge lokale myndigheter.

Ytterligere 150 personer kom til skade i trengselen ved Chamunda-tempelet, som ligger ved byen Jodhpur i delstaten Rajasthan. Ulykken skjedde ved innledningen av en religiøs feiring.

Indiske medier melder at tallet på skadde og døde kan komme til å stige. Det var samlet over 12.000 mennesker på stedet, og fjernsynsbilder viste kaotiske tilstander mens folk prøvde å få skadde i sikkerhet.

Mur raste

Ifølge Kiran Soni Gupta i de lokale myndighetene raste en mur ved tempelet sammen, noe som skapte panikk.

- Folk ligger fortsatt begravet under muren. Vi prøver å få dem ut, sier hun.

Veien fram til Chamunda-tempelet er smal, og det var ikke nok politi og vakter til å holde situasjonen under kontroll, forteller øyenvitner.

- Da jeg kom fram, så jeg kaos og folk som løp rundt. Jeg lette etter vennen min og fant ham til slutt. Han var bevisstløs, men uten alvorlige skader, forteller en student.

90 mennesker trampet i hjel

Flere ulykker

Det skjer jevnlig slike ulykker ved indiske templer når store menneskemengder samler seg på dårlig sikrede områder.

I august ble 145 personer trampet i hjel i et hindutempel nord i India. Ulykken fant sted ved det berømte hinduistiske Naina Devi-tempelet i Bilaspur-distriktet i delstaten Himachal Pradesh, hvor tusenvis av mennesker hadde samlet seg for å delta på en religiøs markering.

Myndighetene har satt i gang en gransking av tragedien, som skal ha skjedd etter at et rykte om at det var gått et jordras skapte panikk i menneskemengden.

I januar 2005 mistet minst 265 pilegrimer livet ved et tempel i delstaten Maharashtra.

Minst 45 personer ble trampet i hjel da det brøt ut panikk og trengsel ved et hindutempel vest i India tirsdag morgen, ifølge indisk politi.