Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

90 prosent av pasientene er fornøyde

Ni av ti pasienter er fornøyde med det faglige tilbud og omsorgen ved sykehusene, viser en undersøkelse foretatt ved 22 norske sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Stiftelsen helsetjenesteforskning (Heltef) som har gjennomført undersøkelsen på oppdrag fra Sosial- og helsedepartementet.

- Det er gledelig med de positive resultatene i undersøkelsen. Viktigst er det likevel at sykehusene som har vært med på undersøkelsen, har fått et godt verktøy for å arbeide målrettet med kvalitetsforbedring, sier helseminister Dagfinn Høybråten.

Undersøkelsen ble første gang gjennomført i 1996, og deretter i 1998.

- De sykehusene som var med på undersøkelsen i 1998, viser vilje til å sette pasienten først. Det viktige er ikke om man er best eller dårligst i denne undersøkelsen, men at man faktisk ønsker å bedre forholdene for pasientene, mener helseministeren.

Undersøkelsen viser også at det er et stort rom for forbedringer. Dette gjelder særlig informasjon til pasientene og organiseringen av sykehuset. Stor utskifting av pleiepersonalet og uforutsett venting oppleves som lite tilfredstillende av en tredel av pasientene.

- Vi har iverksatt flere tiltak for å bedre tilbudet på disse områdene. Pasientene skal blant annet få en pasientansvarlig lege, blant annet for å sikre bedre informasjon. Pasienter med langvarige og sammensatte behov skal få individuelle behandlingsplaner, sier Høybråten.

Tallene som legges fram for sykehusene er foreløpige. Den endelige rapporten med tall for hvert enkelt sykehus, vil foreligge i august i år.

(NTB)