BRUDD I MEKLINGA: Meklingsmann Merete Smith klarte ikke å få Norsk Transportarbeiderforbund og Logistikk og transportindustriens Landsforening til å bli enige om ny tariffavtale for ansatte ved godsterminalene natt til lørdag. Arkivfoto: Kyrre Lien/Scanpix
BRUDD I MEKLINGA: Meklingsmann Merete Smith klarte ikke å få Norsk Transportarbeiderforbund og Logistikk og transportindustriens Landsforening til å bli enige om ny tariffavtale for ansatte ved godsterminalene natt til lørdag. Arkivfoto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer

900 godsansatte ut i streik

Meklingene i natt førte ikke fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten 900 ansatte ved godsterminaler går ut i streik fra klokken seks lørdag morgen, opplyser meklingsmann Merete Smith.

Partene var ikke kommet til enighet om en ny tariffavtale da meklingsfristen gikk ut ved midnatt, og det ble forhandlet på overtid i over fem timer.

- Det har vært meklet hele natten, og det har vært forsøkt å finne et grunnlag for enighet, men partene sto for langt fra hverandre, sier meklingsmann Smith til NTB ved 05.40-tiden lørdag morgen.

Norsk Transportarbeiderforbund tar i første omgang ut 868 ansatte ut i streik fra klokken seks, ifølge Smith.

Riksmeklingsmannen fant ikke grunnlag for å legge fram en skisse for Norsk Transportarbeiderforbund og Logistikk og transportindustriens Landsforening.

Ifølge Smith har et kompliserende element har vært uenighet om bruk av innleid arbeidskraft.

Streiken blant de nesten 900 ansatte ved norske godsterminaler kan lamme store deler av varetransporten i Norge.

Smith bekrefter at de samfunnsmessige virkningene av en streik på godsterminalene kan bli store fordi det vil ramme transport med store selskaper som Schenker, Tollpost og DHL.(NTB)