900 irakiske leger i Storbritannia

Britene varsler strengere bakgrunnsjekking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks av de arresterte etter terrorangrepene mot London og Glasgow var rekruttert til Storbritannia som helsepersonell via Britain\'s National Health Service (NHS).

Nå viser det seg at NHS har rekruttert 22 000 utenlandske leger de siste tre årene, inkludert 900 fra Irak, melder Christian Science Monitor.

Dette har utelukkende vært arbeidsinnvandring.

Vil sjekke utenlandske leger bedre

Britenes ferske statsminister Gordon Brown har allerede gått ut og sagt at de vil utvide bakgrunnssjekkingen av høyt kvalifiserte arbeidsinnvandrere. Etter terrorangrepene 7. juli 2005 i London, har britiske myndigheter konsentrert etterretningen mot lignende grupper. De nye angrepene er derfor en helt ny utfordring for etterretningstjenesten.

- Dette betyr at utfordringene for etterretningstjenesten er mer sammensatt enn man hadde trodd, sier MJ Gohel, en London-basert terroristekspert, til CS Monitor.

- Vi blir utfordret fra hardbarka al-Qaida-personer, fra landets egen befolkning og nå - kan det se ut til - fra arbeidsinnvandrere i anerkjente jobber som enten er blitt rekruttert hit eller som kommer hit for å handle, sier Gohel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer