900 lette etter Benedicte

Familien til den savnede Benedicte Iversen mobiliserte i går over 900 personer til leteaksjon. Inndelt i grupper på mellom 10 og 70 personer trålet de grøntområder, turterreng og parker 30 ulike steder i Oslo og omegn. Aksjonen ga ingen konkrete funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et voldsomt oppbud av frivillig letemannskap deltok lørdag i leteaksjonen etter den forsvunne Benedicte Iversen. Men til tross for de snaue 1000 deltakerne ga ikke aksjonen oppløftende funn i forhold til oppklaring av saken.

- Belastningen er stor, særlig for de som står henne nærmest. Dette tar på mer og mer, men alle opplever det som godt å kunne bidra med noe, sier Sidsel Grasli. Hun er familiens talskvinne og Benedictes tante. - Vi håpet vi skulle klare å mobilisere mellom 500 og 1000 mennesker. Det klarte vi, og det er vi meget fornøyde med, sier Grasli.

Rent organisatorisk er hun svært fornøyd med letingen.

- Tidligere har vi konsentrert letingen om bykjernen og gater hvor Benedicte vanligvis ferdes. Når det ikke førte fram, valgte vi å søke i områder som ligger i rimelig avstand fra Oslo med bil, sier Grasli.

Det har nå gått seks dager siden Benedicte Iversen ga livstegn fra seg. Familien er overbevist om at 28-åringen er blitt utsatt for noe kriminelt.

Mysteriet

Benedicte Iversen (28) har vært savnet siden mandag 1. april. Politiet har ingen sikre observasjoner av henne etter at hun handlet brus, røyk og batterier på 7-Eleven i Hegdehaugsveien på Majorstua ved 12-tida.

Ifølge Iversens samboer, Espen Bautz-Holter (29), skulle Bendicte på trening, en tur innom jobben og deretter på kafé. Etterforskningen så langt tyder på at hun verken har vært innom treningssenteret, jobben eller noen av sine stamkafeer.

Tirsdag morgen, rundt 20 timer etter at hun dro hjemmefra, ble Benedicte meldt savnet.

Det har ikke vært bevegelser på Iversens bankkonto etter besøket på 7-Eleven. Mobiltelefonen hennes, nøkkelkortet til arkitektkontoret hvor hun jobber og aerobicskoene hennes er funnet i leiligheten i Grønnegata.

Fremmede deltok

Det var langt flere enn Benedicte Iversens nærmeste familie og vennekrets som stilte opp i går. Ved det ene startstedet - Skansebakken i Sørkedalen - var det mange som åpenbart hilste på hverandre for første gang. Etter en kort «briefing» fra områdesjef, Øyvind Wøllo, ble de sendt gruppevis i skogen med kart, penn og papir.

- Søk i områder hvor folk ikke ferdes til vanlig. Prøv å gå utenfor de oppkjørte veiene, og tegn nøyaktig inn på kartet hvor dere har søkt, lød Wøllos oppfordring før start.

- Ikke rør noe

Wøllo er nær venn av Benedicte Iversen og hennes samboer Espen Bautz-Holter (29).

Sidsel Grasli understreker at familien er nøye med ikke å tråkke i politiets bed.

- Letemannskapene har fått beskjed om ikke å røre noe hvis de finner spor etter Benedicte. Vi må forsikre oss om at vi ikke ødelegger for politiets etterforskning, sier Grasli.

Over 50 tips er kommet inn, men ifølge politiet er det lite trolig at de har særlig verdi.

Saken har status som en mystisk forsvinning, og politiet holder alle muligheter åpne.

LETEMANNSKAP: Christine Nagy er venn av Benedicte Iversen, og lette i går etter sin forsvunne venninne. Til tross for at nærmere 1000 personer deltok i aksjonen, ga den ingen konkrete funn. - Vi er likevel fornøyde med aksjonen rent organisatorisk, sier tanten til Benedicte Iversen, Sidsel Grasli, som er imponert over hvor mange frivillige som hjalp til.