Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

900 millioner forduftet på én dag

WR Entertainment-sjefen mener det er irrelevant verdsette selskapet ut fra det gründerne kalte virkelig verdi i november.

Riktig fokus: WR Entertainment-sjef Tasmin Lucia-Khan mener investorene bør fokusere på filmgründernes prognoser for fremtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Riktig fokus: WR Entertainment-sjef Tasmin Lucia-Khan mener investorene bør fokusere på filmgründernes prognoser for fremtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oslo Børs tok opp Morgan Kane-prosjektet WR Entertainment på nye Merkur Market til en verdi på over 1,1 milliard. Fredag forduftet de første 900 millionene, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen var ikke aksjeomsetningen stor, men børskursen deiset ned fra 15 kroner til 3 kroner. Likevel prises Morgan Kane-drømmene fortsatt til utrolige 200 millioner kroner.

«Helt irrelevant» WR Entertainments fargerike adm. direktør, tidligere BBC-anker Tasmin Lucia-Khan, avviser imidlertid at det som i dokumentasjonen for børsnoteringen av WR Entertainment ble beskrevet av gründer Ryan Wiik og styreleder Jim Cardwell som «beste objektive estimat på virkelig verdi av virksomheten i USA» kan sammenlignes med aksjekursen på Merkur Market.

«Tegningskursen på 0,1223 per aksje (0,02 etter splitt 1:5 red anm.) kan ikke relatere seg til markedsprisen på aksjene ettersom det kun var pålydende verdi for å forenkle transaksjonen for begge selskaper og aksjonærer», skriver hun i en e-post til avisen.
 
«Gruppen fikk ingen ny finansiering i forbindelse med aksjebyttet og det hadde ikke utvannende effekt. Å sammenligne tegningskursen i oppkjøpet med markedsverdien på av aksjen, er i dette tilfellet helt irrelevant», påpeker Lucia-Khan.

Skyhøye prognoser WR Entertainments-sjefen mener ifølge Finansavisen at investorer heller bør ha fokus på filmgründernes prognoser for fremtiden.

«Aksjonærene kan basere verdiene på prognostiserte estimater for kontantstrøm som selskapet sannsynligvis vil få i tillegg til selskapets langsiktige posisjon og vekstpotensial. Se low case scenariet for diskontert kontantstrøm på side 21 i WRs presentasjon», skriver Lucia-Khan i e-posten.

Ifølge avisen er ikke denne siden annet enn anslått aksjeverdi basert på hovedpersonenes inntektsdrømmer.

«Low Case» gir en aksjeverdi på 1,33 dollar per aksje, mens den høye enden gir en aksjeverdi på 47,43 dollar per aksje. Sistnevnte vil si at filmdrømmene verdsettes til 32 milliarder kroner. Det tilsvarer mer enn den samlede børsverdien av både Opera Software, PGS, REC Silicon og Storebrand.

Finansavisen skriver at gründer Ryan Wiik har tidligere forsøkt å få investorer til å tro på sine drømmer, uten å lykkes. I år har han i stedet introdusert selskapet rett på Oslo Børs? nye markedsplass til 750 ganger det han selv har beskrevet som «virkelig verdi».

Flere nyheter: Vill vest i aksjemarkedet — priser Morgan Kane til 1,1 milliarder kroner
Satser millioner på Morgan Kane
Norsk cowboy jakter 350 mill. til luftig idé

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media