Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9.000 brannmenn kjemper mot flammene

Titusener av husdyr offer for voldsomme skogbranner i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 9000 brannmenn slåss for å få kontroll over et tjuetalls branner rundt millionbyen Melbourne sør i Australia.

En brannmann er omkommet og tre andre skadet i kampen mot flammene sør i Australia. I tillegg prøver politiet nå å finne ut om to personer, som ble funnet i en bil i flammehavet, døde på grunn av brannskader, melder AP.

- Vi prøver å finne ut om de to personene ble drept i en bilulykke eller om de døde på grunn av brannene i området, sier Carla Coslovich, en talskvinne for politiet i Melbourne.

En helikopterpilot ble skadet i det han skulle hjelpe brannmennene med å få kontroll over brannene. Helikopteret begynte å brenne, og mannen ble tvunget til å krasjlande. Helikopterpiloten ble kjørt til sykehus med mindre skader, melder politiet og australske medier.

20 hjem ødelagt

Skogbrannene herjer nå fire stater i Australia; Western Australia, South Australia, Victoria og Tasmania.

Victoria er den verst rammede staten. Her er minst 20 hjem ødelagt, melder BBC.

Titusener av døde husdyr

Gårdeiere begynte mandag å lete etter døde eller skadede husdyr på de ødelagte jordområdene. Man regner med at tapet på sauer og kveg kommer opp i titusener som følge av brannene.

Butikkeier Steven Cox forteller at flere bønder har kommet innom butikken hans for å lagre ammunisjon før de har dratt ut på jordene og åkrene for å skyte skadede husdyr.

- De kommer inn her med tårer i øynene. Det er forferdelig der ute, helt uvirkelig. Alt er svart, sier Cox.

Skogbranner hvert år

Torsdag ble de første tegnene til flammer observert. Siden da har rundt 9000 brannmenn rykket ut til 110 tilfeller av branner i Australia. Til nå har brannene kostet omtrent 130 000 australske dollar, det vil si nesten 700 000 norske kroner.

Hvert eneste år rammes Australia av skogbranner på grunn av varmen i landet nå som det er sommer npå den sørlige hakvkule.. De siste dagene har temperaturen flere steder i Australia vært over 40 grader celsius.

MANGE TUSEN DYR ER DØDE En skogbrann ødela flere hus i Anakie i Australia. Bildet er tatt søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!