9.000 faddere rikere

Plan Norges generalsekretær Sandro Parmeggiani er en lykkelig mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 9.000 faddere ble vervet under årets fadderaksjon på TV 2.

- De som har latt seg verve, har gjort et godt valg, sier generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge.

Han lover at organisasjonen vil forvalte pengene på en skikkelig måte.

- Vi skal bruke pengene på å gi barn mye bedre oppvekstvilkår enn det de har nå. Det skal vi gjøre over hele verden, sier Parmeggiani.

- Når uvirkelig mål

Generalsekretæren var en lykkelig mann da han fikk høre hvor mange nordmenn som hadde ringt inn og vervet seg som faddere.

- Det er helt utrolig. Jeg skjelver og blir nesten målløs. Nå har vi gjennomført disse aksjonene mange ganger, og det norske folk er med oss hver eneste gang og stiller opp for mennesker som ikke har det så greit, sier Parmeggiani.

Plan Norge har hatt et mål om å nå 100.000 faddere.

- Vi nærmer oss et litt uvirkelig mål som vi har hatt i Plan Norge en stund. Det er altså å nå rundt 100.000 faddere bare i Norge, og nå nærmer vi oss veldig, sier han.

Og allerede lørdag var fadderaksjonen godt på vei til å nå målet. I løpet av en to timer lang direktesending vervet nærmere 5.000 faddere seg.

Plan hadde allerede 90.000 faddere i Norge før årets fadderaksjon.

Kjendisglans

Toppartister og andre kjendiser sto i kø for å bidra da TV 2 og Plan Norge gjennomførte den åttende fadderaksjonen med direktesending fra Kenya og Oslo både lørdag og søndag.

Artistene Silje Nergaard og Frode Alnæs var søndag på plass ved en barneskole nær Mombasa sammen med programleder Sara Natasha Melbye.

Hjemme i TV 2s studio i Oslo satt kjendisspekkede telefonpaneler både lørdag og søndag klare til å verve faddere. Søndag fikk seerne blant annet møte Jens Stoltenberg, Thomas Numme, Jan Åge Fjørtoft, Børge Brende, Kåre Willoch og Frode Kyvåg for å nevne noen. Programleder var Nadia Hasnaoui.

Lørdag opptrådte blant annet verdensidolet Kurt Nilsen og popstjernen Morten Abel.

- Jeg vil takke alle artister og gjester for at de har stilt opp for aksjonen. Uten deres hjelp hadde dette vært en mye vanskeligere oppgave, sier Parmeggiani.

Viktig engasjement

På en dårlig mobillinje fra Kenya kan informasjonssjef Birger Baug i Plan Norge fortelle hvorfor det er så viktig at nordmenn engasjerer seg som faddere.

- Fadderne har en enorm betydning for de programmene vi gjennomfører i våre 45 programland. Hver fadder i Norge gir positive ringvirkninger for åtte-ti mennesker i programområdene våre. Midlene fra fadderne går til vann, skoler, helsestasjoner og prosjekter som mange har nytte av, sier Baug til NTB.

(NTB)

VELLYKKET AKSJON: Mer enn 9.000 faddere ble vervet under årets fadderaksjon på TV 2.