Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

90.000 pakistanere på flukt fra offensiv

Titusener av pakistanere er på flukt fra stammeområdene i Sør-Waziristan av frykt for en mulig militæroffensiv mot Taliban.

KAN BLI ANGREPET: Kommandant fra Taliban, Baz Mohammed, (i midten) snakker under et intervju med nyhetsbyrået Associated Press på hans hovedkvarter i Dera Ismail Khan, Pakistan. Nå frykter pakistanere konsekvensene av en mulig nært foreslående offensiv mot Taliban. FOTO: AP/Alexandre Meneghini
KAN BLI ANGREPET: Kommandant fra Taliban, Baz Mohammed, (i midten) snakker under et intervju med nyhetsbyrået Associated Press på hans hovedkvarter i Dera Ismail Khan, Pakistan. Nå frykter pakistanere konsekvensene av en mulig nært foreslående offensiv mot Taliban. FOTO: AP/Alexandre Meneghini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hæren og regjeringen lovte i juni å iverksette en omfattende offensiv mot kjerneområdene til Taliban og al-Qaida i de uveisomme fjellene, men hittil er det blitt med sporadiske artilleriangrep og bombetokt mot opprørerne.

Men bølgen av Taliban-angrep den siste tiden har ført til økt frykt for at offensiven kan være nært forestående, og stadig flere flyktninger strømmer ut av området.


- Rundt 90.000 mennesker har forlatt området og er overført til tryggere steder i Dera Ismail Khan og Tank, sier den Shahab Ali Shah, som er den høyeste regjeringsrepresentanten i området.


Sannsynligvis er tallet for lavt, siden det er fra begynnelsen av august, og nye flyktningstrømmer er oppstått siden Taliban-angrepet på et militært hovedkvarter ved Islamabad søndag.


Tidligere i år oppsto det en alvorlig humanitær krise da 2 millioner mennesker flyktet fra Swat-dalen i forbindelse med en militæroffensiv. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling