SMUGLA KOKAIN: Det australske politiet har sikta en 91 år gammel mann for å ha smugla kokain fra India til Australia. Foto: Australian Federal Police
SMUGLA KOKAIN: Det australske politiet har sikta en 91 år gammel mann for å ha smugla kokain fra India til Australia. Foto: Australian Federal PoliceVis mer

91-år gammel mann sikta for å ha smugla kokain fra India til Australia

- Det var såpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 91-år gammel australsk mann er sikta for å ha smugla 4,5 kilo kokain med seg fra New Delhi i India til Sydney i Australia.

Det skriver Australian Federal Police i en pressemelding.

- Såpene var gaver Mannen ble stoppa av tollpolitiet da han ankom flyplassen i Sydney 8. juli, og det ble da funnet 27 pakker såper i bagasjen hans. Etter å ha gjort tester av innholdet i såpene, fant politiet ut at de inneholdt kokain.

Ifølge ABC hevder mannen selv at han ikke var klar over smuglinga.

- Det var såpe - jeg åpna ei pakke og skrapte litt i det, og det var definitivt såpe. Men det var noen hvite linjer i dem, som jeg har blitt fortalt at var kokain, sier han til nettstedet.

Ifølge politiet var narkotikaen verdt over 1 million dollar. Mannen skal ha møtt menneskene som ga såpene til ham i India, da han var der på forretningsreise.

- Såpene var gaver fra en banksjef han møtte, sier mannens sønn til ABC.

Politiet advarer Nå advarer politiet i Australia reisende mennesker om at man kan bli sikta for å smugle narkotika selv om man ikke vet at man gjør det.

- Selv om man hevder man ikke vet om skjult narkotika i bagasjen, betyr det ikke at man ikke vil bli møtt med en siktelse, sier politisjef Wayne Buchhorn i pressemeldingen fra politiet.

- Bagasje er et personlig ansvar. Hvis du har blitt spurt om å ta med deg noe for en annen person, vær sikker på at du vet akkurat hva som er i bagasjen. Vi anbefaler at du ikke lar en annen person pakke kofferten din, og at du ikke tar med deg andres bagasje, sier Tim Fitzgerald fra politiet i samme meldinga.

91-åringen kan nå risikere livstid i fengsel for å ha smuglet narkotika.