91-årig manusforfatter halshugd i Hollywood

Politiet i Los Angeles fant mandag det hodeløse liket av en 91 år gammel filmmanusforfatter, samt hans 67 år gamle nabo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Lees startet sin karriere på filmlerretet som danser i filmen «Dancing Lady» i 1933, der Fred Astaire og Joan Crawford spilte hovedrollene. På 1940-tallet skrev han manus til de populære filmkomediene om «Abbot og Costello».

Mandag slo en ansatt i et flyselskap alarm, etter at en mann som var i ferd med å bestille flybillett plutselig forsvant fra telefonen. I bakgrunnen hørtes lyder av kamp.

Trofé

Da politiet kom til stedet fant de den 67 år gamle pensjonerte legen Morley Engelson knivdrept. I nabohuset fant de Robert Lees hodeløse kropp

Drapsmannen hadde åpenbart tatt med seg 91-åringens hode som trofé, men ble sett av øyenvitner som siden ga en god beskrivelse til politiet.

Få minutter etter at politiet hadde gått ut med sin etterlysning på en pressekonferanse, ble de tilkalt av vaktene ved Paramount Film Studio.

Hjemløs pågrepet

Utenfor porten til filmstudioet pågrep politiet den hjemløse 27-åringen Kevin Graff, som nå har status som siktet i den groteske drapssaken.

- Vi tror Graff sto bak de brutale drapene på Robert Lees og Morley Engelson, sier Los Angeles' politisjef William Bratton.

Politiet tror 27-åringen først drepte Lees, før han flyktet over til nabohuset med den drepes hode. Der løp han trolig rett på Engelson som sto i telefonen, og drepte også han. Motivet for drapene er ikke kjent, ei heller hvor Lees' hode befinner seg.

(NTB-Reuters-DPA)

MYE SKJER I HOLLYWOOD...