91-åring rundlurt

Et ektepar i slutten av 20-åra fra Skien er siktet for millionbedrageri. De skal ifølge siktelsen ha lurt fra en 91 år gammel mann det meste av pengene han hadde i banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret skal ha lurt til seg penger ved å hevde at de skulle investere dem i et gods, en skogeiendom og et sagbruk i Belgia.

I 91-åringens bankboks i Skien har mannens advokat funnet skjøter, skrevet på norsk og stemplet med leketøysstempler. I tillegg er det beslaglagt bilder over de angivelige investeringene. Dagbladet får opplyst at disse bildene skal være privatbilder, som viser severdigheter i utlandet. Altså ingen av de såkalte investeringene.

I bankboksen er det også funnet bankkvitteringer, som samlet viser utbetalinger på ca. én million kroner. Politiet tror imidlertid at beløpene er vesentlig større. Det blir antydet beløp på opp til fire millioner kroner.

Tilstår litt

Advokat Stein Birger Johnsen i firmaet Barfod A/S forsøker nå å redde 91-åringen fra å gå personlig konkurs. Den gamle har ingen nære slektninger, men har kjent mannen som er siktet fra han var guttunge.

- 91-åringen har god psykisk helse, men bor på sykehjem. Han har levd et svært nøysomt liv og har opparbeidet seg en stor formue gjennom skogsdrift, sier Johnsen.

Politiet mener at ekteparet skal ha lurt 91-åringen til blant annet å kjøpe eiendommer i Belgia som ikke eksisterer.

Forsvareren til ekteparet, Jan Erik Granmo, opplyser at ektemannen bare har tilstått et bedrageri på 100 000 kroner og nekter for at kona har noe med saken å gjøre. Han sitter nå varetektsfengslet.

Alarm

91-åringen hadde alltid betalt sine regninger i tide. Helt til «investeringene» tømte hans konti.

Det var kreditorene som til slutt slo alarm, og fikk koplet inn et regnskapskontor. Da det ble påvist store utbetalinger fra mannen, ble politiet koplet inn i saken.

91-åringen nektet først for at hans likvider var borte. Han viste til sine investeringer i Belgia, som nå altså viser seg å være luftslott.