23 DREPT: Minst 23 personer mistet livet og over 60 ble såret i to eksplosjoner i Bagdad natt til søndag. Foto: Hadi Mizban/AP
23 DREPT: Minst 23 personer mistet livet og over 60 ble såret i to eksplosjoner i Bagdad natt til søndag. Foto: Hadi Mizban/APVis mer

91 drept i eksplosjoner i Bagdad

Minst 91 mennesker mistet livet og 186 ble såret da to sprengladninger gikk av i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 91 mennesker ble drept søndag i to separate bombeaksjoner. Den største og mest alvorlige aksjonen tok livet av 86 personer - 15 av dem barn. IS har tatt på seg skylda for denne aksjonen der en bombe gikk av i en av Bagdads handlegater.

Bombeaksjonene viser at IS fortsatt kan slå fra seg i den regionale krigen, der de ellers er på vikende front. For en uke siden mistet de byen Fallujah.

Det var en selvmordsbomber som sprengte seg selv og en bil fullastet med eksplosiver like utenfor et kjøpesenter. Blant de døde var det 15 barn, 10 kvinner og seks politimenn, melder AP. Mange av de døde ble brent i hjel, eller kvalt av surstofmangel inne i kjøpesenteret.

I tillegg ble minst 170 personer skadet i dette angrepet, som skjedde like etter midnatt, natt til søndag. Familier og ungdommer var da ute i gatene for å feire avslutningen av fastemåneden Ramadan.

I tillegg til dem som ble drept, skal 160 mennesker ha blitt såret i eksplosjonen i bydelen Karrada. Angrepet skal være det verste i den irakiske hovedstaden så langt i år.

Gjennom søndagen har tallene på drepte og sårede steget jevnt og trutt. Al-Jazeera melder at så mange som 131 mennesker er drept og 200 såret.

Også i den østlige delen av Bagdad eksploderte en sprengladning natt til søndag, og her ble minst fem personer drept.

Ekstremistgruppen IS har tatt ansvaret for bilbomben, som den kaller et selvmordsangrep som tok livet av nesten 40 sjiamuslimer, ifølge den amerikanske nettovervåkingsgruppen SITE.

IS er kjent for ofte å angripe sivile i Bagdads sjiamuslimske områder, og gruppen hevder ifølge SITE at angrepet var rettet mot sjiamuslimer.

Ingen har så langt tatt ansvar for den andre eksplosjonen.

(NTB)