Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

91 savnede nordmenn på lista

De nye listene over savnede fra nye Kripos er kommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 • Dagbladet.nos søkbare liste

(Dagbladet.no): - I går 11.30 ble de første listene over savnede nordmenn etter naturkatastrofen i Sørøst-Asia offentligjort. 279 nordmenn sto oppført på listene. I løpet av dagen forsvant en rekke navn, og i går ettermiddag meldte nye Kripos at 107 var savnet.

172 mennesker er med andre ord strøket fra savnet-lista i løpet av få timer.

16 borte fra listene

I dag 0800 offentliggjorde etaten en ny liste. Nå er tallet kommet ned i 91 savnede nordmenn.

Kripos bekrefter overfor Dagbladet.no at alle som er ute av lista er funnet i god behold.

Kripossjef Arne Huse opplyser at denne lista fortsatt kan inneholde feil, og ber de pårørende være med å hjelpe. Huse opplyser at en tilnærmet riktig liste kan ventes i løpet av dagen. Han sier nå at politiet gjerne skulle hatt lengre tid på arbeidet med listene.

- Rent politifaglig ønsker politiet å være mer sikker enn det man var da man la fram disse listene. Men dette var et steg for å få rensket listene og ende opp med en mer reell liste. Andre hensyn lå også bak at listene ble lagt fram, blant annet ryktene som har svirret om langt høyrere tall, sier Huse til NRK.

FANT SEG SELV PÅ SAVNET-LISTE:   Karen Walberg og sønnen Ferdinand Walberg Ek (11) sto på savnetlisten som Nye Kripos offentliggjorde i går. De avlyste Thailand-reisen allerede i november. Foto: SCANPIX
FANT SEG SELV PÅ SAVNET-LISTE: Karen Walberg og sønnen Ferdinand Walberg Ek (11) sto på savnetlisten som Nye Kripos offentliggjorde i går. De avlyste Thailand-reisen allerede i november. Foto: SCANPIX Vis mer

16 barn

Fortsatt er 16 barn under 10 år savnet. 7 barn mellom 10 og 15 år er også borte, mens 3 mellom 15 og 18 er registrert savnet.

Fortsatt er 16 nordmenn registert døde etter flodbølgen. Navnene på de omkomne vil bli offentliggjort seinere, i samråd med deres pårørende.

Har du opplysninger om listene?

Ifølge politiet har de kommet fram til antallet savnede på grunnlag av informasjon fra blant annet publikum, UD, reiseselskaper, og forsikringsselskaper.

  • Dersom det er feil på listene som du kan bidra til å rette opp, ta kontakt med ditt lokale politi. Ring 02800, og du blir automatisk satt over til din lokale politistasjon. Ringer du fra utlandet, er nummeret + 47 23 20 87 00
  • Dersom du ønsker å bidra med mer informasjon om de savnede til Dagbladet, kan du ringe vår tipstelefon 22 20 00 00. Du kan også sende oss epost til 1000tipset@dagbladet.no
  • Her er Dagbladet.nos søkbare liste over savnede nordmenn. Der finner du en oversikt over de som er på den oppdaterte lista til Kripos, og de som var på den opprinnelige lista. Du vil også finne ekstra opplysninger om savnede personer som skal være i god behold.
<B>279 NORDMENN:</B> I går kom lista fra Kripos. I løpet av få timer var antall savnede nordmenn sterkt redusert. Nå er tallet under hundre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media