91 tatt for menneskesmugling

To nordmenn på Østlandet er i følge politiet noen av hovedmennene bak en stadig økende menneskesmugling inn i landet. Til sammen 91 personer vil nå bli stilt for retten, melder Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er ferdige med å etterforske de 79 forsøkene på menneskesmugling som ble avslørt ved norske grenseoverganger i fjor. Det vil bli reist sak mot til sammen 91 personer, som politiet mener står sentralt i smuglingsforsøkene. I tillegg til de to nordmennene, kommer de andre mistenkte hovedmennene fra 18 forskjellige land. Alle er bosatt i Norge.

- Vi har for øyeblikket ingen eksakt oversikt over hvor mange mennesker disse personene har forsøkt å smugle inn i Norge. Men det er et anselig antall, sier Hugo Fjell ved utenlandsseksjonen i Kripos til avisen.

Tragedie i vekst

Norsk politi har registrert en eksplosiv økning av menneskesmugling siden 1996.

- Dette dreier seg i økende grad om velorganiserte forbrytersyndikater som tjener betydelige summer på andre menneskers håpløshet. Menneskesmugling er desverre en tragedie i vekst, sier Fjell.

Etterforskning har vist at det først og fremst er eks-jugoslaver, irakere og somaliere som står bak de fleste forsøkene på å smugle mennesker inn til Norge, skriver avisen.