Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9/11-rapporten kan vinne pris

Rapporten etter 11. september er nominert til en prestisjetung National Book Award.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten fra Undersøkelseskommisjonen etter terrorangrepene 11. september er nominert i klassen for beste faktabok, forteller BBC.

Nominasjonen skjer etter at den dramatiske rapporten har fått mye god kritikk.

- Rapporten er svært godt konstruert. Det er god lesning, og det er overraskende, sier Ken Auletta i The New Yorker til Reuters.

- De fleste rapporter fra myndighetene er svulstige og uforståelige, men her er det benyttet virkelig god fortellerteknikk, sier Auletta.

Rapporten inneholder en detaljert beskrivelse av hendelsene 11. september hvor nesten 3000 mennesker ble drept, og en gjennomgang av amerikanske myndigheters respons på trusselen fra Al-Qaida.

- Jeg tok mandatet vårt seriøst, og man kan ikke orientere det amerikanske folk gjennom å bruke et tungnemt og stivt språk, uttalte formannen i kommisjonen, Thomas Kean, til AP.

Dette er andre gang en offentlig rapport er nominert til National Book Award. I 1973 ble rapporten etter et opprør i et fengsel i Attica, New York, nominert. Den gang uten å vinne.

9/11-rapporten konkurrerer med blant andre en Shakespeare-biografi og en dokumentar om en kvinne som løslates fra fengsel etter 16 år.

THOMAS KEAN:</B> Med rapporten da den ble offentliggjort 22. juli 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media