92 % fornøyd med Bondevik

For et halvt år siden var Kjell Magne Bondeviks regjeringsdrøm dømt nord og ned av de fleste. En sensasjonell undersøkelse viser at han etter tre og en halv måned som regjeringssjef er en av tidenes mest populære statsministrer i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen mener 92 prosent av de spurte at Bondevik gjør en god eller middels god jobb. Det er nøyaktig like høyt som Gros toppnotering i 1995. På tallet for de som mener statsministeren gjør en god jobb, ligger han hakk i hæl på Gro.

MMI har foretatt liknende undersøkelser for Dagbladet siden 1980.

- Jeg skal være ærlig nok til å innrømme at dette er veldig hyggelig. Men jeg vet at sånne tall går opp og ned, så det kan nok komme dårligere tall seinere, sier en meget godt fornøyd Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Kjell Magne Bondevik svingte støvsugeren hjemme i Kolbotn da Dagbladet kontaktet ham i går kveld for å fortelle at velgerne er i ferd med å kåre ham til ny landsfader.
Med kledelig beskjedenhet påsto han at dette kom overraskende:

- Ja, jeg er faktisk overrasket. Og siden målingen er tatt opp etter Telenor-saken, gjør det meg nok enda mer overrasket at jeg kommer såpass godt ut. Men det kommer nok slag etter dette.

Politisk støtte

- Oppfatter du dette som en generell støtte til regjeringens politikk?

- Nei, det skal jeg være forsiktig med. Jeg tror at velgerne skjelner mellom politikk og person. Det er positivt at de kan bedømme politikere positivt uten nødvendigvis å være enige med dem. Det må åpenbart være tilfellet her, for verken KrF eller sentrumspartiene til sammen har så høy oppslutning, sier Bondevik.

Statsministeren er nøye med å dele æren med resten av regjeringen. Han sier at uten et godt kollegium, ville heller ikke han ha scoret så høyt blant velgerne.

- Dette er en veldig inspirasjon, men det fyller meg med ydmykhet. Det å forvalte en så stor tillit krever mye av en, sier Bondevik.

- Hyggelig for ham

Arbeiderpartiets nestleder Jens Stoltenberg sier at tallene viser at Bondevik åpenbart er en meget populær statsminister.

- Det er selvsagt hyggelig for Bondevik, men jeg mener ikke at politikken han og regjeringen står for er noe bedre av den grunn, sier Stoltenberg.

Han advarer:
- Jeg tror regjeringen vinner en kortsiktig gevinst. De har gitt skatteletter til de rikeste og plusset på statsbudsjettet med flere milliarder. Det kan gi overoppheting av økonomien.

- Lei av Ap

SVs nestelder Øystein Djupedal forstår godt at Bondevik går rett hjem hos velgerne.

- Folk var lei av Ap's maktarroganse, sjølopptatthet og manglende evne til å lytte. Bondevik har på mange måter vært en befrielse, sier Djupedal, og legger til:

- Men etter flo kommer fjære. Det er en naturlov som gjelder i politikken også.

Frp's leder Carl I. Hagen nærmest skamroser Bondevik.
- Han gjør en utmerket jobb, jeg er ikke forundret over dette. Han er rolig, blid og energisk. Han behandler alle med respekt og ikke med en ovenfra-og-ned-holdning slik Gro hadde en tendens til. Jeg tror hans personlige popularitet vil vare lenge, sier Hagen.

Kurven viser antall prosent av de spurte som syntes at statsministeren gjorde en god jobb.

<B>INGEN KATASTROFE:</B> Telenor-saken fikk ikke så negative konsekvenser for Bondevik som mange hadde trodd. Nå ligger han an til å bli like populær som Gro.