92-åring kjørte to mil i feil kjøreretning

- Det vil være rart hvis han kommer på veien igjen, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Operasjonssentralen i Agder politidistrikt ble i kveld nedringt av skrekkslagne bilister som kjørte E18 mellom Lillesand og Østerhus i Grimstad.

Totalt fikk politiet over 40 telefoner fra bilister som alle kunne melde om det samme: En bil kjørte i feil kjøreretning tilsynelatende uten å oppdage det.

Selv om politiet ble varslet og bilister tutet og veivet, endte det i en frontkollisjon ved slutten av motorveien i Grimstad. Da sjåføren kjørt over to mil i feil kjøreretning.

- Bilføreren er 92 år gammel. Det er trist og leit at vi ikke fikk stoppet denne karen, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til Dagbladet.

92-åringen er fraktet til Arendal sykehus sammen med en kvinne i starten av 20-åra, som satt i den andre bilen. Han er fratatt førerkortet, trolig for godt.

- Er dette 92-åringens siste kjøretur?

- Det vil være rart hvis han kommer på veien igjen. Det tviler jeg sterkt på, sier Eide, som beskriver situasjonen på operasjonssentralen da telefonene glødet med varsler om den ville bilferden.

- Vi må bare velge hvilke telefoner vi tar. Vi vet i utgangspunktet hva som kommer. Det er alltid skrekken når du har en bil i feil kjøreretning. Vi har en del av dem, men som regel stopper de fort og skjønner at de har kjørt feil, sier Eide.

STORE KREFTER: Kvinnen i starten av 20-åra ble skadd og fraktet til Arendal da 92-åringen kom kjørende i feil kjøreretning.
STORE KREFTER: Kvinnen i starten av 20-åra ble skadd og fraktet til Arendal da 92-åringen kom kjørende i feil kjøreretning. Vis mer