SPREK BEBOER:  Vilberg sykehjem har normalt oversikt over pasientene sine, men denne røk for halvannen uke siden. Heldigvis viste det hele seg å dreie seg om en kjærestetur. Foto: Eidsvoll kommune
SPREK BEBOER: Vilberg sykehjem har normalt oversikt over pasientene sine, men denne røk for halvannen uke siden. Heldigvis viste det hele seg å dreie seg om en kjærestetur. Foto: Eidsvoll kommuneVis mer

92-åring stakk fra sykehjemmet - dro på svensketur med kjæresten

- En rørende kjærlighetshistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Livet er hva du gjør det til selv.

Det kan en 92 år gammel kvinne ved Vilberg Helsetun trolig skrive under på. 

- Det hele er egentlig en rørende kjærlighetshistorie, sier Janka Holstad til Dagbladet om saken først omtalt av Eidsvoll og Ullensaker Blad.

Holstad er virksomhetsleder ved sykehjemmet og forteller at alarmen gikk da de ikke fant den eldre damen den 19. juni.

Dro på kjærestetur Da hadde 92-åringen satte seg i bilen med sin fem år yngre svenske kjæreste.

Destinasjonen var Stockholm og målet en real kjærestetur.

- De har vært kjærester lenge og det er ikke uvanlig at de tar seg en tur, men vanligvis sier de ifra, sier Holstad om hendelsen som startet med en viss dramatikk.

Meldte forsvinningen til politiet Hvert år forsvinner et stort antall eldre fra norske sykehjem og i noen tilfeller går det galt. 

Derfor pleier Vilberg Helsetun, i tråd med vanlig praksis hos pleiehjem, å melde ifra til politiet når brukerne ikke møter til avtalt tid.

-  Det gjorde vi også i dette tilfellet. De to hadde vært i Eidsvoll sentrum for å ta seg en matbit og kom ikke tilbake, sier virksomhetsleder Holstad.

Håper på flere turer Hun sier at saken ble raskt avklart og at de to nå er på vei hjem tilbake til pleiehjemmet etter en lengre helg sammen.

Holstad legger til at 92-åringen er frisk mentalt og at sykehjemmet er positive til flere Sverige-turer.

- De to har vært sammen lenge og kjærlighet er noe som er fint i alle aldre. Likevel ser vi helst at de sier ifra neste gang de tar seg en tur, sier Janka Holstad.