Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

92 døde totalt

Det pågår fortsatt søk i vannet ved Utøya og politiet utelukker ikke at antallet vil øke.

SØKER: Det søkes fortsatt i vannet ved Utøya der flere døde ungdommer kan ha druknet.
Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix
SØKER: Det søkes fortsatt i vannet ved Utøya der flere døde ungdommer kan ha druknet. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder klokka 15.30 i dag at 85 mennesker er bekreftet døde på Utøya og sju døde i Oslo.

Det pågår fortsatt søk i vannet ved Utøya der flere kan ha druknet etter lang tid i kaldt vann da de måtte svømme bort fra øya i går kveld.

Jobber med oversikt Oslo politidistrikt jobber sammen med Nordre Buskerud politidistrikt for å skaffe oversikt over savnede personer. Skadde er sendt til flere steder og det er derfor et omfattende arbeid.

Politiet oppfordrer alle til å bidra til at samfunnet så raskt som mulig kommer tilbake til normalt gjenge. Området rundt Regjeringskvartalet og Utøya vil være avsperret inntil videre. Situasjonen i Oslo sentrum framstår ikke lenger som uoversiktlig. Politiet har ikke lenger grunn til å be folk om å holde seg borte fra sentrum. De har ikke opplysninger som skulle tilsi at publikum er i fare.

Prioriterer identifisering Politiet bruker nå store ressurser på å få en fullstendig oversikt over situasjonen både i Oslo sentrum og på Utøya. Dette er en omfattende og tidkrevende jobb, politiet må være sikre på identiteten til de ofrene som omkom. Det pågår fortsatt søk etter personer i Oslo og på Utøya. Politiet prioriterer arbeidet med å identifisere de døde personene fra hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya.

Totalt 30 personer er brakt til behandling eller observasjon ved Oslo universitetssykehus - 11 personer etter eksplosjonen i Oslo sentrum og 19 personer etter skytingen på Utøya.

Flere sykehus Ringerike sykehus har nå 14 pasienter innlagt. Av disse vil to personer bli overført Oslo universitetssykehus Ullevål etter avtale og plan,  en person vil bli overført til Sykehuset i Vestfold, og én planlegges overført til Trondheim.

Bærum sykehus har hatt sju pasienter totalt. Tre av dem er operert og ligger på postoperativ avdeling, en ligger på medisinsk korttidspost, to er utskrevet fra sykehuset og en er overført til Rikshospitalet.

En person er operert og ligger til behandling på sykehuset i Drammen.