-93 afghanske barn drept i USA-angrep

USA bestrider opplysningene.

BLE SKADD: Åtte år gamle Nazo ble skadd under et luftangrep mot landsbyen Garni i Farah-provinsen 9. mai. Foto: AFP PHOTO/Reza SHIRMOHAMMADI/SCANPIX
BLE SKADD: Åtte år gamle Nazo ble skadd under et luftangrep mot landsbyen Garni i Farah-provinsen 9. mai. Foto: AFP PHOTO/Reza SHIRMOHAMMADI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||93 barn er blant de 140 navngitte ofrene på listen over dem som ble drept i kamper og amerikanske flyangrep i Afghanistan forrige uke. USA bestrider opplysningene.

Listen er godkjent av sju ledende tjenestemenn i afghanske provinsadministrasjoner og sentralregjeringen i Kabul, blant dem en afghansk general som leder gruppen som etterforsker hendelsen.

Ifølge den detaljerte oversikten var det yngste barnet som ble drept, bare åtte dager gammelt. 53 av ofrene var jenter under 18 år, og 40 var gutter under 18. Bare 22 var menn over 18 år.

USAs militære fortsetter å bestride antallet sivile ofre som oppgis. Den militære talsmannen Greg Julian antyder at navn på listen kan være falske.

- Også jeg kunne gitt deg en liste med 140 navn. Problemet er at det ikke finnes bevis for at dette er det riktige tallet. Er dette virkelige mennesker? Har de virkelig eksistert? Det finnes ingen fødselsattester og ingen dødsattester.

Afghanerne har ifølge obersten god grunn til å overdrive antall drepte. Han mener det virkelige antallet neppe er høyere enn 80.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer