93 aviser kan streike tirsdag

Norsk Journalistlag kan sette igang storstreik fra og med tirsdag. 93 aviser og mediebedrifter har fått streikevarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet, Dagsavisen, Klassekampen, Rogalands avis og Bergensavisen blir ikke tatt ut hvis journalistenes fagforening NJ ikke blir enig med aviseierne innen midnatt mandag.

Journalistene i Aftenposten, VG, Bergens Tidende, Dagens Næringsliv, Stavanger Aftenblad og Nordlys blir tatt ut ved en eventuell streik.

Norsk Journalistlags hovedkrav er at ingen journalister skal tjene under 200.000 kroner, og at opphavsrettsavtalen må redigeres og oppdateres i forhold til utviklingen i mediebildet. NJ mekler på vegne av 3500 medlemmer.

Meklingen er krevd avsluttet i ettermiddag, og vil ifølge NJs hjemmesider bli tatt opp igjen mandag 19. juni. Da tar NJ og Norske Avisers Landsforening (NAL) sikte på å holde på til de er kommet fram til et resultat.

- Det er umulig å si hvor sannsynlig en streik fra tirsdag er. I forrige uke meklet NRK-journalistene 18 timer på overtid, og vi vil jobbe det vi kan for å unngå streik. Det samme regner vi med at aviseierne vil, sier Tore Sjølie i NJ til Dagbladet.no.

NJ måtte levere en liste over hvilke bedrifter og medlemmer som eventuelt blir tatt ut i streik da meklingen ble begjært avbrutt i ettermiddag, og NJ sier bruddet kommer som en følge av at arbeidsgiverne ikke har vist villighet til å forhandle om opphavsrettsavtalen.

Her er NJs liste over aviser som er tatt ut.