93 ulovlige innvandrere døde av tørst

De skulle smugles inn i Libya, men bilen de satt i fikk motorstopp. 93 ulovlige innvandrere døde av tørst midt i ørkenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle nyhetsbyrået JANA meldte torsdag at 92 omkomne afrikanere er funnet i ørkenen ved det afrikanske landets sørlige grense.

En lastebil registrert i Niger krysset grensen til Libya 8. mars, og brøt sammen midt i ørkenen.

93 mennesker tørstet til døde, mens sjåføren fra Sudan og 25 andre overlevde. De nådde fram til sivilisasjonen og fikk medisinsk hjelp. De omkomne ble funnet spredt rundt i Murzuq-regionens ørkenlandskap.

Ofrene som man mistenker forsøkte å komme seg inn i Libya ulovlig, kunne ikke umiddelbart identifiseres fordi de ikke hadde identifikasjonspapirer på seg. Jana melder at ofrene trolig kom fra Niger, Nigeria og Burkina Faso.

Hundretusener av afrikanere flommer inn i Libya hvert år for å søke jobb, og Libyas leder Mohammed Kadhafi har den siste tiden presentert seg selv som en forkjemper for afrikansk enhet.

Nærmere to millioner afrikanere fra blant annet Chad, Ghana, Niger, Nigeria og Sudan bor i Libya, som har rundt fem millioner innbyggere. Det er en viss uvilje mot innvandrerne blant landets opprinnelige befolkning.

NTB