9358 industriarbeidere kan være i streik fra i morgen

Frist til å bli enig ved midnatt.

INDUSTRIARBEIDERE: Fellesforbundet har meldt plassfratredelse for rundt en tredel av medlemmene i frontfaget. Til sammen 9358 medlemmer hos 102 bedrifter spredt over hele landet streiker fra onsdag morgen dersom det ikke kommer til noen enighet om et meklingsforslag, skriver Frifagbevegelse.no. Her fra Årdal smelteverk. Foto: LARS LINDQVIST/DAGBLADET
INDUSTRIARBEIDERE: Fellesforbundet har meldt plassfratredelse for rundt en tredel av medlemmene i frontfaget. Til sammen 9358 medlemmer hos 102 bedrifter spredt over hele landet streiker fra onsdag morgen dersom det ikke kommer til noen enighet om et meklingsforslag, skriver Frifagbevegelse.no. Her fra Årdal smelteverk. Foto: LARS LINDQVIST/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Etter tre uke brøt meklingen sammen før helgen, noe som utløste en absolutt frist til natten som kommer, skriver NTB.

Oppgjøret er en del av den såkalte frontfagsmeklingen. Denne meklingen har vanligvis stor betydning for nivå og innretning på lønnstillegg for det øvrige arbeidslivet.

Erfaringsmessig går meklingen et godt stykke utover fristen som er satt til klokka 24.00 tirsdag kveld, skriver Frifagbevegelse.no. Dermed blir det trolig ikke klart om det blir streik før på morgenkvisten onsdag.

Pensjon Årets hovedoppgjør handler ikke først og fremst om lønn, men om pensjon, skriver NTB. Når det er prinsipper som diskuteres, og ikke kroner og øre, kan det være vanskeligere å komme fram til et kompromiss begge partene kan enes om. Dermed er det vanskelig å spå utfallet av den siste meklingen, men det er svært sjelden Fellesforbundet ender med å ta sine medlemmer ut i streik, skriver NTB videre.

- Det er sjelden det blir streik i frontfaget. Sist gang det skjedde var i 1996. I 2000 ble det også streik, men da var det et samordnet oppgjør. Begge ganger ble et anbefalt forhandlingsresultat nedstemt av medlemmene i uravstemning, sa Fafo-forsker Kristine Nergaard til NTB ved inngangen til oppgjøret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer