94-åring må vente 20 år på hele gevinsten

Louise Outing vant 5,6 mill dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Louise Outing (94) vant 5,6 millioner dollar i det store Megabucks-lotteriet i september. Men reglene for lotteriet sier at store vinnersummer skal utbetales i årlige avdrag over en periode på 20 år.

Outing tviler på at hun lever om 20 år og valgte derfor å gå rettens vei for å få pengene utbetalt mens hun fremdeles kan ha glede av dem. Men medlemmene av Statslotterikommisjonen i Massachusetts avviste forespørselen fra oldemoren.

Outings advokat mener at lederen av lotteriet burde ha utbetalt hele summen med én gang, ettersom vinnerens alder er så høy.

- I mars blir jeg 95. Skjønner du? 95 i mars, sier Louise Outing selv og legger til:

- Jeg kommer ikke til å leve i 20 år til.

Men høyesterettsdommer Barbara Dortch-Okara synes ikke at vinnerens høye alder tilsier at praksisen med utbetalingene bør endres og har nylig dømt til fordel for lotteri-ledelsen.

Outing vil at pengene skal komme de syv barnebarna, ni oldebarna og seks oldebarnas barn til gode. Alle hennes egne barn er døde.

- Jeg vil gjerne ha pengene sånn at jeg kan gjøre hva jeg vil med dem. Jeg synes jeg bør ha dem. Jeg vant. Så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan gi meg pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer