95-åring ranet

En 95-årig kvinne i Verdal var på vei hjem med handlepose, bankkort og rullator, da en ung mann kom bak henne og tok både penger, veske og kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen hadde vært på postkontoret og tatt ut 3000 kroner og innom Mega-butikken for å gjøre helgeinnkjøp, da ranet skjedde midt i Verdalsøra sentrum i Nord-Trøndelag i går formiddag.

En ung mann, lang og tynn og med svart kaps på hodet, kom bak henne og tok veska, før han sprang inn i en ventende bil, som kjørte bort, i retning av Stiklestad.

Sint og forfjamsa

95-åringen ble oppskaket og sint, men husket at bankkortet lå i veska, så hun snudde rullatoren og gikk rett tilbake til postkontoret for å få sperret kontoen.

- Hun ble forfjamsa, men som hun sa til meg: «Æ vart no litt sint og.» Heldigvis ble hun ikke skadd, sier lensmann Geir Ove Heir til Dagbladet.

Kvinnen har gitt lensmannen en beskrivelse både av mannen og bilen, og i timene etter ranet var seks polititjenestemenn i arbeid med å etterforske saken. De har gjort en rundspørring blant kjente kriminelle i rusmiljøet i kommunen, og gjør også forespørsler om bilen, en mørk personbil.

- Kvinnen har aldri kjørt bil selv, men hun sier den liknet ei drosje, forteller Geir Ove Heir.

Saken er høyt prioritert.

- Det er maktpåliggende for meg å finne ut av dette, sier Heir, som mener eldreran er spesielt forkastelig.

Ranet før

Kvinnen ble også ranet i mai i fjor. Gjerningsmannen er dømt til ubetinget fengsel og en erstatning på 2200 kroner. Han sto også bak et annet eldreran i november i fjor. Men han har alibi for gårsdagen og er sjekket ut av saken.

- De to, han som ranet henne og den som satt i bilen, hadde tydeligvis avtalt dette seg imellom. Han hoppet ikke inn i en tilfeldig bil, sier Heir.

- Må komme seg

- Fulgte mannen etter kvinnen fra postkontoret?

- Det er ikke utenkelig at noen har sett at hun har tatt ut penger. Men foreløpig er dette bare spekulasjoner, sier Heir.

Verdalskvinnen ønsker foreløpig ikke å snakke med pressen.

- Hun har sagt at hun må komme seg først, sier lensmannen.

HØYT PRIORITERT: Ei 95 år gammel dame ble ranet noen få hundre meter fra sitt hjem i Verdal sentrum i går. Lensmann Geir Ove Heir prioriterer saken høyt, og sier eldreran er spesielt forkastelig.