95 personer pågrepet i stor aksjon mot kredittkortsvindel

Skal ha begått svindel for over 70 millioner kroner.

NETTSVINDEL: Flere titalls millioner skal ha vært utbyttet. Nå er 95 personer pågrepet, mistenkt for kredittkortsvindel. Foto: Shutterstock
NETTSVINDEL: Flere titalls millioner skal ha vært utbyttet. Nå er 95 personer pågrepet, mistenkt for kredittkortsvindel. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

95 personer er pågrepet, mistenkt for omfattende kredittkortsvindel og internettbasert kriminalitet. Det skriver Europol i en pressemelding tirsdag kveld.

De mistenkte i operasjonen, som ble koordinert av det europeiske senteret for Cyberkrim, skal stå bak mer enn 20 000 transaksjoner. De skal ha begått svindel for mer enn åtte millioner Euro, tilsvarende 75,5 millioner norske kroner.

Elleve dagers aksjon

Etter flere måneder med forberedelser, ble den internasjonale aksjonen gjennomført i løpet av elleve dager, fra 4. til 15. juni. Mer enn 200 husransakelser skal ifølge Europol ha blitt gjennomført i løpet av perioden.

Totalt 29 land har støttet aksjonen som førte til pågripelsene, deriblant Norge, Sverige og Danmark. Ingen nordmenn skal imidlertid ha blitt pågrepet under aksjonen.

- Åpenbart et problem

Ifølge kommunikasjonssjef hos Kripos, Ida Dahl Nilssen, har de ikke deltatt i selve aksjonen med arrestasjoner denne gangen. De vil derimot delta aktivt i den forebyggende delen av Europols prosjekt «BuySafePaySafe», som skal øke bevisstheten rundt nettopp digital svindel.

- Nettsvindel og bedragerier er åpenbart et problem, også i Norge, og Nettpatruljen på Kripos går aktivt ut med råd og info den neste uka, sier Nilssen tirsdag kveld.

Hun er så langt ikke kjent med at det er kommet konkret informasjon om norske fornærmede som følge av de andre landenes aksjoner. Hun utelukker likevel ikke at det kan komme fram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer