Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

96 drept i flammeinferno

Dødstallet etter konsertbrannen i USA fortsetter å stige. Så langt er det registrert 96 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da scene-effektene til tungrock-bandet Great White antente gardinene bak scenen var katastrofen et faktum. Noen forsto at de måtte komme seg ut da flammen slikket opp bak scenen, men flere tilskuere ble værende og trodde det hele var en del av sceneshowet. De ropte «Yeah that's great».

TV-bilder som har blitt sendt verden rundt i dag hvis et entusiastisk publikum foran konsertscenen. Plutselig slår flammen opp og på kort tid er hele konsertlokalet overtent.

Mange av publkummerne ble værende igjen inne i selve konsertlokalet. Andre døde da de forsøkte å komme seg av nattklubben «The Station» i West Warwick på Rhode Island i USA. De ble trampet sammen rundt døråpningene.

Av de 187 skadde er tilstanden svært alvorlig for 25 av dem. En talsmann for politiet sier rett ut at dødstallene vil stige i dagene framover.

Brannen brøt ut klokka 23 om kvelden lokal tid under konserten til heavy-bandet «Great White», som hadde sin storhetstid på 80-tallet.

Da de startet showet gikk det av fyrverkeri bak på scenen. Gnister antente noen gardiner bak scenen, og flammene slikket raskt opp i taket.

Bandet fortsatte å spille en stund til, før de skjønte hva som var i ferd med å skje.

- Det hele gikk opp i flammer som et juletre, sier sangeren i bandet Great White, Jack Russell. Han forteller at han forsøkte å slokke brannen med ei bøtte vann, men at det var umulig å stoppe flammene.

Bandets gitarist, Ty Longley, er savnet etter brannen.

Ropte: «Yeah that's great»

Tilskuerne trodde det hele var en del av showet og ble stående, forteller videofotografen Brian Butler til CNN. Han tok opp konserten og var vitne til dramaet.

- Det gikk utrolig fort. Da fyrverkeriet på scenen var over hadde flammene allerede nådd taket og folk sto bare og så på, sier Butler.

- Noen begynte å bevege på seg, mens andre satt igjen og ropte «Yeah that's great!», forteller fotografen.

Han filmet hele tiden, og på båndet kan du høre folk rope at de ikke klarer å bevege seg.

Det ble i begynnelsen ikke meldt om døde etter dramaet i konsertlokalet, men da dødstallene kom steg de raskt.

Det er nå meldt om minst 96 døde.

Visste ikke om fyrverkeriet

Frontfigur Bandets sanger, Jack Russell, sier til CNN at bandet hadde fått tillatelse til sceneshowet, men den lokale brannstasjonen sier nå at de ikke kjente til fyrverkeriet.

En kvinne som overlevde brannen sier til en lokal tv-stasjon at brannen krabbet oppover veggen bak scenen. Hun tror ikke de bak i lokalet skjønte alvoret i det som skjedde før det var for sent.

Lokalet skal ha plass til 400 personer, men CNN får opplyst at det var mellom 300 og 350 til stedet under konserten.

HENTER FLERE DØDE: Det er flere døde inne i ruinene.
80-TALLS-ROCK: Great White gjorde det stort på 80-tallet. Bandet, som er fra Los Angeles er her fotografert i 1993. Jack Russell (stående), Audie Desbrow (fra venstre), Mark Kendall, og Michael Lardie.
<B>SANG PÅ KONSERTEN: </B> Bildet av Jack Russel i bandet Great White tatt dagen derpå. Han var tydelig nedbrutt da han møtte pressen.
<B>EKSPLOSJONSARTET: Dødstallene stiger etter brannen i nattklubben.
MANGE SKADD: Skadde er sendt til brannskadeavdelinger på flere sykehus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling