965 søkere til 15 stillinger

Nå vil mange jobbe i Luftfartstilsynet i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Striden har rast om den vedtatte flyttingen av Luftfartstilsynet fra Oslo til Bodø. Ansatte har gitt beskjed om at de ikke ville følge med på flyttelasset, og rett før jul måtte sjefen selv, direktør Per-Anders Skogstad, ta sin hatt og gå etter at han kritiserte flytteplanene. Skogstad mente at det var vanskelig å få kvalifiserte folk til stillingene i Bodø og mente at hele flyttingen burde vurderes på nytt. Han ville heller ikke selv svare på om han ville flytte til Bodø eller bli boende i hovedstaden og pendle i sjefsstillingen.

Skogstad tok feil

Men nå ser det ut til at Skogstad kan ha tatt feil: Med ny luftfartsdirektør ved roret har det meldt seg 965 søkere til 15 stillinger ved tilsynet i Bodø, skriver Avisa Nordland i dag.

- Dette er fine tall. Jeg synes det har løsnet ganske bra, sier nyansatt direktør Otto Lagarhus fornøyd til Dagbladet.no.

Det er slett ikke bare de administrative stillingene som er populære. Også de kritiske stillingene som krever en helt spesiell flyfaglig kompetanse, har fått mange søkere, til tross for lokaliseringen i Bodø.

- Vi har 116 søkere til 2-3 stillinger som securityinspektør og 103 søkere til 2-3 stilliger som flyplassinspektør. Til én stilling som HMS-inspektør er det 66 søkere, avslører Lagarhus.

Usikkerheten må bort

Også administrasjonen er populær: 222 søkere har lyst på jobb som servicekonsulent i administrasjonen, og 143 personer vil gjerne jobbe med brukerstøtte. Stillingen som IKT-rådgiver har fått 64 søkere.

Selv er ikke Lagarhus overrasket over søkermengden som gjør alle negative spådommer til skamme.

- Jeg har vært med på dette før. Man må stoppe usikkerheten og ha en annen lederstil. Vi må skape et image av at Luftfartstilsynet i Bodø er en attraktiv arbeidsplass. Dette er gode, sikre stillinger som er godt betalt, sier direktøren.

Lagarhus tror at mange har tvilt på om flyttingen virkelig blir gjennomført, om den blir avlyst eller om det blir en delt løsning.

- Vi har nå eliminert usikkerheten. I Bodø får vi et veldig moderne tilsyn. I dag jobber det 24 personer i Bodø, og de neste 15 kommer snart. I oktober skal vi være oppe i 65-70 ansatte i Bodø, lover Lagarhus.

Får nok søkere

- Avinor reduserer bemanningen, og der er det eminente folk, typisk personal for oss. SAS-Braathens slår seg sammen, og der kan det hentes folk. Klimaet for rekruttering er ikke et problem. Problemet må ha vært et annet, sier Lagarhus.

Snart utlyses 45 nye stillinger i Bodø. Direktøren har godt håp om at det skal komme nok søkere også da.

- Da skal vi rekruttere til blant annet inspektører, til juridisk avdeling og en del andre. Vi har gjort litt headhunting. Vi får de søkerne vi skal ha.

SKAL KONTROLLERE FLYNORGE: Luftfartstilsynet er øverste organ for å kontrollere lufttrafikk og flysikkerhet.