97-åring påsatt håndjern og slengt i fengsel

Hun hadde glemt å betale en bot. Men Texas-politiet visste råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet hevder de ikke hadde noe valg da de stoppet 97 år gamle Harriet Kelton for å kjørte uten oblater på bilen. Da fant de nemlig ut at det forelå en arrestordre på kvinnen - fordi hun hadde glemt å betale en gammel trafikkbot.

Texas-politiet visste råd, og påførte 97-åringen håndjern før de kastet henne rett i fengsel. Kelton, som er pensjonert lærerinne, ble sittende to timer i arresten før hennes advokat dukket opp og fikk henne løslatt.

- Det mest oppsiktsvekkende i denne saken er den totale mangelen på dømmekraft, tordner Harriet Keltons sønn Phil, i følge nyhetsbyrået AP.

Men politiets talsperson Randy Millican hevder politiet ikke hadde annet valg enn å arrestere den gamle damen.

En arrestordre begynner med ordene 'Du er herved arrestert'. Hvordan skal man avgjøre hvem du arresterer, og hvem du ikke arresterer? Hva med å arrestere en på 90, men ikke en på 91. Hva med de som er mellom 17 og 20 år?, spør Millican.

Harriets sønn Phil deler ikke dette synspunktet, og mener politiet rett og slett har vært for ivrig på å følge lovens bokstav.

- All vår entusiasme bør reguleres av sunn dømmekraft. Og det er her jeg har problemer med å skjønne politiet. Og det mener også min mor, sier han til AP.

Han forteller at moren bor alene, lager sine egne måltider, holder lunsjavtaler, og har et utmerket syn.

Harriets andre sønn, David, vil helst ikke uttale seg om saken. Han er nemlig distiktsdommer i Texas, og mener det være galt av ham å blande seg inn.

TAR GAMLE: Her arresterer Texas-politiet en annen pensjonist i 2003, J.L. Hunter Rountree (91), som er mistenkt for å rane tre banker på fem år. Men Harriet Kelton (97) fikk forrige uke den samme behandlingen for å ha glemt å betale en bot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer