DØDSTALLENE STIGER FREMDELES: 207 personer er nå bekreftet omkommet etter jordskjelvet som rammet området rundt Aquila i Italia natt til mandag. Foto: AP/SCANPIX
DØDSTALLENE STIGER FREMDELES: 207 personer er nå bekreftet omkommet etter jordskjelvet som rammet området rundt Aquila i Italia natt til mandag. Foto: AP/SCANPIXVis mer

98-åring funnet i live i ruinene etter 30 timer

207 døde etter jordskjelvet i Iralia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 98 år gammel kvinne ble tirsdag reddet ut i live fra ruinene i jordskjelvrammede L?Aquila i Italia.

Da hun ble funnet hadde Maria D?Antuono ligget 30 timer i ruinene, melder italienske medier.

Hun var ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA i god form da hun ble funnet, og fortalte at hun hadde benyttet ventetiden til å hekle.

Tallet på døde etter mandagens jordskjelv i Italia er kommet opp i 207, opplyser statsminister Silvio Berlusconi.


Berlusconi sa på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at 15 personer fortsatt er savnet, og at 17 av de døde ennå ikke er identifisert.

Om lag 1.500 personer ble skadd i jordskjelvet natt til mandag, og for 100 av disse er tilstanden alvorlig eller kritisk, opplyser Berlusconi.

Han legger til at redningsarbeidet vil fortsette i 48 timer til.

Om lag 100 mennesker ble reddet fra ruinene i løpet av natten, opplyser redningsmannskaper i byen Aquila, byen som ble hardest rammet av jordskjelvet.

Skjelvet som rammet Aquila og områdene rundt, om lag ti mil nordøst for Roma, målte 5,8 på Richters skala ifølge italienske målinger. USAs geologiske undersøkelse målte skjelvet til 6,3.

Tallet på hjemløse er i løpet av natten blitt nedjustert fra 50.000 til 17.000.

(NTB)