99 år gammel kvinne våknet opp av at denne kjærtegnet henne i ansiktet

- Da begge fikk en titt på hverandre, fikk de panikk.

SØVNIG: Banana ble funnet hjemme hos en eldre kvinne i Miami etter én uke på rømmen. Foto: South Dade Avian & Exotic Animal Medical Center
SØVNIG: Banana ble funnet hjemme hos en eldre kvinne i Miami etter én uke på rømmen. Foto: South Dade Avian & Exotic Animal Medical Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 99 år gammel kvinne i Miami fikk seg litt av en overraskelse da hun mandag morgen våknet opp av at noe kjærtegnet ansiktet hennes, skriver CNN

Da pensjonisten åpnet øynene fikk hun regelrett sjokk.

- Hun oppdaget at et dyr hadde krøllet seg opp over brystet hennes. Jeg antar at hennes første tanke var at det kanskje var en katt, men da de begge fikk en titt på hverandre, fikk de panikk. Damen begynte å skrike og dyret gjemte seg på loftet, sier veterinæren Don Harris.

Dyret som lå over den eldre kvinnen var en kinkajou, også kjent som viklebjørn på norsk, en slags blanding av vaskebjørn og ape.

Den vettskremte 99-åringen ringte en familievenn som klarte å lokke viklebjørnen ned fra loftet med kirsebær og viklebjørn-lyder, og kjørte det til veterinæren.

- Da det kom var den så redd og stresset at vi måtte legge den i narkose. Ellers risikerte vi å bli bitt, sier Harris.

Harris etterlyste eieren av det pelskledde dyret og to dager seinere dukket Ray Fernandez for å plukke det opp.

Viklebjørnen, som heter Banana, hadde blitt plassert hos slektninger av Fernandez da det rømte.

- Den var på rømmen i en uke, og jeg hadde plassert mat og feller, men fant henne aldri. Hun ble funnet ganske langt unna det stedet hun rømte fra og jeg fryktet at jeg aldri ville se henne igjen, sier eieren til CNN.

Det er fortsatt et mysterium hvordan viklebjørnen havnet over den eldre kvinnen, men en teori er at det klarte å komme seg inn via loftet.

Viklebjørnene er et nattdyr som lever alene og tilbringer mesteparten av sitt liv i trær. Det har mulighet til å snu føttene bakover for å skifte retning raskere og for å enkle gripe rundt greiner. På tross av at de tilhører rovdyrene, består dietten for det meste av bær, blader, skudd, bark. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer