990 personer lever på flukt

Det er så mange som 990 som lever på flukt i Norge. Mange er kvinner blir sporet opp av sine tidligere menn, melder Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange kvinner har hemmelige adresser, men det er ikke alltid til nytte. Det viser seg at menn ved hjelp av torpedoer eller på egenhånd har lyktes med å finne 28 kvinner som har levd med hemmelige adresser.

Underdirektør Harald Hammer i Skattedirektoratet sier til Dagsavisen at muligheten for lekkasje er svært liten for dem som lever på såkalte koder. Det innebærer at det bare er offentlige kontorer som skal ha tilgang til adressene til kvinnene. I enkelte tilfeller er det bare få utvalgte personer og offentlige kontorer som har tilgang til adressene til kvinnene.

Nå krever en selvhjelpsgruppe for kvinner på flukt som Dagsavisen har vært i kontakt med, at Justisdepartementet må sikre barna deres trygge oppvekstvilkår. Når et barn blir truet på livet, er skole og helsetjeneste hjelpesløse, og barnevernet og politiet bruker skjønn når de skal avgjøre om mannen skal få samværsrett med mannen. Dette er ikke til barns beste, sier representanten for en selvhjelpsgruppe for kvinner på flukt til Dagsavisen.