«Å aldri vite om en rakett faller på deg er grusomt»

Rakett gikk i bakken like Dina (51).

FRUSTRERT: huset til Dina Bernstein og mannen Ronnie i kibbutzen Magen, 4,5 kilometer fra Gaza, ble bygd av palestinere for 15 år siden.- Vi håper at både palestinere og israelere kan leve i fred. Det internasjonale samfunnet må gripe inn sånn at vi kan gjøre nettopp det, sier hun. Foro: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
FRUSTRERT: huset til Dina Bernstein og mannen Ronnie i kibbutzen Magen, 4,5 kilometer fra Gaza, ble bygd av palestinere for 15 år siden.- Vi håper at både palestinere og israelere kan leve i fred. Det internasjonale samfunnet må gripe inn sånn at vi kan gjøre nettopp det, sier hun. Foro: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIBBUTZ MAGEN (Dagbladet): Inntil for én måned siden har kibbutz Magen, som ligger 4,7 kilometer utenfor Gaza, vært et stille sted å være.

De mange rakettene som har blitt sendt fra Gaza de siste åtte åra har gått i andre retninger. Men den siste måneden har tre raketter truffet kibbutzen. Den siste kom i går.

- Det er skremmende og vi føler oss utrolig hjelpeløse. Israel kan ikke akseptere at rakettene regner over oss, og måtte til slutt gjøre noe, sier den israelske salgssjefen Dina Bernstein til Dagbladet, mens hun går mot stedet der raketten falt to timer tidligere.

- Kibbutzen vår ligger 4,7 kilometer fra Gaza. Myndighetene våre har bygget tilfluktsrom til alle som bor inntil 4,5 kilometer derfra. Vi ligger to hundre meter lenger unna, og får ikke noe. Derfor er det ingen tilfluktsrom her. Det er skremmende å ikke ha noen trygge sted å gjemme seg når alarmen går, sier Bernstein.

Skremmende alarmer Hver gang israelsk etterretning ser at raketter fra Gaza går i retning kibbutz Magen, går alarmen. «Tzeva adom, tzeva adom» (betyr rød farge), spraker det i høyttalerne. Da har innbyggerne 15 sekunder på å gjemme seg som best de kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer