REAGERER: Abid Raja reagerer på uttalelsene til Arfan Bhatti, men mener samtidig at Bhatti ikke har spesielt stor oppslutning. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
REAGERER: Abid Raja reagerer på uttalelsene til Arfan Bhatti, men mener samtidig at Bhatti ikke har spesielt stor oppslutning. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

- Å anlegge skjegg gjør ham ikke til en religiøs autoritet

Abid Raja reagerer på appellen Arfan Bhatti holdt foran Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den varslede demonstrasjonen mot norsk tilstedeværelse i Afghanistan, samlet langt færre enn de 500-700 som var varslet.

De omlag 35 frammøtte fikk likevel servert kontroversielle utsagn fra den tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti. Fra talerstolen gruppen med islamister hadde satt opp foran Stortinget, krevde Bhatti at Norge umiddelbart må komme med et vedtak om å trekke norske soldater ut av Afghanistan.

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut. Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste, sa Arfan Bhatti.

- Advarsel, ikke trussel Deler av Bhattis budskap er likelydene som den kontroversielle appellen islamisten Mohyeldeen Mohammad framførte under en demonstrasjon i 2010 mot publisering av karikaturtegninger av profeten Muhammed:

- Når skal norske myndigheter forstå dette her. Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje får vi en 11. september eller 7. juli på norsk jord. Det er ikke en trussel, men en advarsel, sa Mohammad.

Det får Venstre-politiker Abid Raja til å reagere.

- Det er ytringsfrihet i Norge, men trusler er straffbart. Hvorvidt dette er straffbart får politiet vurdere, sier han.

Han er likevel klar på at Bhattis ord ikke må få stå uimotsagt.

- Dette må vi reagere på. Samtidig er det første jeg legger merke til når jeg leser dette, at Arfan Bhatti etteraper Mohyeldeen Mohammads ord for to år siden. Det virker som om Bhatti har lært av ham, sier Raja til Dagbladet.

- Patetisk liten gjeng Samtidig mener han at det er liten grunn til bekymring, og peker på at så få møtte opp for å demonstrere. Raja håper det er noe som folk flest legger merke til.

- Bhatti representerer garantert ikke flere enn de 20 som møtte opp. Og han er først om fremst en mann med et langt, kriminellt rulleblad, han ble religiøs først for noe år siden. Å anlegge skjegg gjør ham ikke til en religiøs autoritet. En god muslim er en som ikke begår kriminelle handlinger, sier Raja.

Han mener at en person som truer sitt eget land verken er et godt menneske eller muslim.

- Det er veldig lite kreativt å komme med det samme oppgulpet som Mohyeldeen Mohammad kom med for to år siden. Dette er bare en patetisk liten gjeng, og at så få møtte opp viser hvor liten oppslutning de har.

- Raja som er patetisk Etter å ha lest Rajas kommentarer, ringte Mohyeldeen Mohammad til Dagbladet.

- Abid «Satan» Raja er ikke muslim, han er frafallen, en «mortad». Han er en PR-kåt, patetisk tulling. En klovn. Han må slutte å tale på vegne av muslimer, sier Mohyeldeen.

Han ville i kveld ikke kommentere demonstrasjonen eller kontroversen rundt vennen Arfan Bhattis appell ved Stortinget.

- Vi vil lese reaksjonene først, sier Mohyeldeen.

LITEN GJENG: Tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti med en liten gruppe tilhørere rundt seg. I dag kom han med det som kan tolkes som trusler udner en appell foran Stortinget.. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LITEN GJENG: Tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti med en liten gruppe tilhørere rundt seg. I dag kom han med det som kan tolkes som trusler udner en appell foran Stortinget.. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer