- Å begynne med det «SV-surret» fungerer ikke

Frp-leder Siv Jensen går hardt ut mot SV-leder Kristin Halvorsens ønske om bombestopp i Libya, og mener «dialog og bullshit» ikke løser situasjonen i landet.

HARDT UT: Frp-leder Siv Jensen går hardt ut mot SV-leder Kristin Halvorsen om bombing i Libya.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
HARDT UT: Frp-leder Siv Jensen går hardt ut mot SV-leder Kristin Halvorsen om bombing i Libya. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SV-leder Kristin Halvorsen gikk i dag ut på partiets landsstyremøte og sa at hun ønsker en stopp på den norske bombingen av Kadhafis styrker etter tremånedersperioden er over.

- Vi bidrar med seks F-16-fly i tre måneder. Når den perioden er over, har vi gitt vårt hovedbidrag til konflikten. Det er ikke rimelig at et lite land som Norge skal fortsette med skarpe, militære oppdrag, sa SV-lederen.

«SV-surr og bullshit» Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er oppgitt.

- Nå må de bestemme seg! Først går hun ut i nyhetene og sier at vi skal ta i mot enda flere flyktninger fra Libya. Vi kan ikke både gjøre det og stoppe vårt bidrag. Jeg er veldig interessert i hva hun egentlig mener, sier Jensen til Dagbladet.

- Man må tenke på hvordan man stopper tyrannene i verden. Om hun mener man klarer det med dialog og «bullshit», må hun gjerne mene det. Hele Stortinget sto sammen og forsto at dette ikke ville gå gort over, sier hun og fortsetter:

- Om de vil begynne med det SV-surret der, må de gjerne gjøre det. Men det fungerer ikke. Ting tar tid, og alle ser at Kadhafi er mer krevende enn som så, sier Jensen.

- Bra at Ap er dominerende parti Frp-lederen mener til forandring at det faktisk er bra at Arbeiderpartiet er i regjeringen - men riktignok bare som SVs dominerende parti.

- Dette illustrerer hvor lite SV forstår av internasjonale operasjoner. I slike situasjoner er det veldig bra at det er Arbeiderpartiet som er det dominerende partiet.

Da et samlet Storting i mars gikk inn for at Norge skulle bidra med seks F16-jagerfly i tre måneder reagerte opposisjonen skarpt på SV-leder Kristin Halvorsens utspill om at hun ikke ville akseptere en Nato-ledet kommandos restriksjoner.

«SV-SURR OG BULLSHIT» Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er oppgitt.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
«SV-SURR OG BULLSHIT» Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er oppgitt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Frp-lederen mente SV-lederen skaper usikkerhet om hva regjeringen egentlig mente, mens statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsikret at det er full enighet i regjeringen.

- Jeg er fremdeles ikke overrasket over uttalelsene hennes da. SV liker ikke Nato. Uansett om det er et FN-mandat inne, er det Nato som leder dette, sier Jensen.

Innstilt på lengre bidrag Forsvarsminister Grete Faremo ønsket ikke fredag kveld å kommentere verken Kristin Halvorsens eller Siv Jensens utspill, men gjennom kommunikasjonsavdelingen sier hun at hun fremdeles står ved følgende uttalelse:

- Jeg har sagt fra første stund at vi sender et bidrag for tre måneder. Vi håper det blir kortere, men er innstilt på at det kan bli lengre.

VIL HA STOPP PÅ LIBYA-BOMBING: SV-leder Kristin Halvorsen.
Foto: Morten Holm / Scanpix
VIL HA STOPP PÅ LIBYA-BOMBING: SV-leder Kristin Halvorsen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer