Foto: JASON REED / REUTERS / SCANPIX
Foto: JASON REED / REUTERS / SCANPIXVis mer

«A big fucking deal!»

Visepresident Biden klarte ikke dy seg. Se videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Visepresident Joe Biden smilte nesten like bredt som Barack Obama da helseforsikringsloven ble signert i ettermiddag, men tok i bruk litt mindre høytidelige uttrykk enn presidenten for å beskrive begivenheten.

Det var etter at Biden hadde introdusert Obama fra talerstolen at han lente seg inntil presidenten og hvisket - for all verdens åpne mikrofoner:

«This is a big fucking deal!»

(Oversatt noe slikt som «Dette er en stor jævla greie»).

Like etter fikk tilsynelatende kommentaren et godkjent-stempel av en mer kryptisk Obama-pressetalsmann Robert Gibbs på Twitter:

«Og ja, Mr. Vice President, du har rett...», skrev han.

F-ordet er uglesett i offentlige sammenhenger i USA, og det tok ikke lang tid før videoklippet av visepresidentens spesielle gratulasjon ble kringkastet både hos de store tv-stasjonene og nettsteder som Politico.com:


Det er ikke første gang Joe Bidens banning eller andre udiplomatiske fraser blir fanget opp av mikrofonene. Så seint som i forrige uke slang han fra seg et «gimme a fucking break» på en pengeinnsamlingstilstelning.

Men heller ikke Bidens forgjengere, eller for den saks skyld presidenter, har latt fyordene ligge. Daværende visepresident Dick Cheney sa «Go fuck yourself» til en senator i 2004, og Bush bannet da hans antatt fortrolige samtale med Tony Blair ble kringkastet for hele verden på G8-møtet i 2006.