- Å bli anklaget for sosial dumping er det verste

Byggmester Harald Langemyhr (43) er svært lettet over at han er frikjent for å være et dårlig menneske.

GLAD: Byggmester Harald Langemyhr syntes det verste med påstandene om sosial dumping var det gikk på hans person som menneske.
Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll/SCANPIX
GLAD: Byggmester Harald Langemyhr syntes det verste med påstandene om sosial dumping var det gikk på hans person som menneske. Arkivfoto: Anne Charlotte Schjøll/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Saken om at byggmester Harald Langemyhr har brutt utlendingsloven, og anklager om sosial dumping og uverdig behandling av andre mennesker, er henlagt av politiet.

Det er en svært lettet, men noe forkjølet Harald Langemyhr Dagbladet.no snakker med på telefon.- Jeg er selvfølgelig svært glad for at saken er henlagt. Å bli anklaget for sosial dumping er det verste som kan skje. Det går på moral og etikk og min person, og hvordan jeg behandler andre mennesker. Det er ikke noe særlig å ha mot seg, sier Langemyhr til Dagbladet.no.

- Kunne vært bedreHan forteller at tida etter at saken eksploderte i media i mars i fjor og påstandene haglet mot hans firma og person har vært tøff.

- Det har vært svært slitsomt for meg, firmaet, de ansatte og min familie. Nå er jeg bare lettet, sier han.

Han forteller at henleggelsen ble vedtatt rundt juletider, men at byggmesteren ikke fikk den offisielle beskjeden før i forrige uke. Han er ærlig på at forholdene for de polske arbeiderne sikkert kunne vært bedre.

- Men det er ingen lov som sier at det for eksempel ikke er lov til å bo mer enn én person på samme brakke. Flere arbeidere ytret dette ønsket selv, og jeg som arbeidsgiver har ikke det endelige ansvaret for renhold og lignende. Men det er klart, forholdene har ikke vært veldig gode, men de har ikke vært lovstridige, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer