- Å bruke Twitter i krisediplomati med en stat som har atomvåpen, er hinsides hva som kan tolereres

Utskjellingen mellom USA og Nord-Korea, som Trump tar del i via Twitter, er ufattelig uansvarlig, mener norsk forsker.

TWITRER: Donald Trump er flittig bruker av Twitter, og reaksjonene på hans beskjeder til Nord-Korea blir sterkt kritisert. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix
TWITRER: Donald Trump er flittig bruker av Twitter, og reaksjonene på hans beskjeder til Nord-Korea blir sterkt kritisert. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Koreas utenriksminister uttalte i dag at landet oppfatter at president Donald Trump har erklært krig mot dem, og at de nå forbeholder seg retten til å skyte ned USAs bombefly i internasjonalt luftrom.

- Trump hevdet at vår ledelse ikke kommer til å finnes særlig lenge. Han erklærte krig mot vårt land, sa utenriksminister Ri Yong-ho.

Prio-forsker Stein Tønnesson forteller at det er mange år siden sist et land juridisk erklærte et annet land krig.

- Tar Nord-Korea feil når de hevder at Trump har kommet med en krigserklæring?

- Ja, krigserklæringer har man holdt opp med. Det forekommer ikke mer - og en twitter-melding er ikke noen krigserklæring, sier Tønnesson.

- Da Tyskland angrep Polen i 1939, erklærte Frankrike og Storbritannia Tyskland krig. Da drev man med krigserklæringer, men det har man ikke gjort etter 2. verdenskrig, utdyper Tønnesson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer