- Å drepe deres soldater mens de dreper våre sivile er også en seier

Hamas-leder i intervju. Klokka 09 skal de legge ned våpnene i sju timer.

SKAL LA VÅPNENE LIGGE: Fra klokka 09 i dag skal det etter planen være en sju timer lang humanitær våpenhvile i store deler av Gazastripen. Her ser innbyggere Deir Al-Balah på en udetonert granat som skal ha kommet fra israelsk side fredag. Foto: REUTERS / Finbarr O'Reilly / NTB scanpix
SKAL LA VÅPNENE LIGGE: Fra klokka 09 i dag skal det etter planen være en sju timer lang humanitær våpenhvile i store deler av Gazastripen. Her ser innbyggere Deir Al-Balah på en udetonert granat som skal ha kommet fra israelsk side fredag. Foto: REUTERS / Finbarr O'Reilly / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra klokka 09.00 i dag norsk tid (klokka 10 lokal tid) skal det etter planen iverksettes en sju timer lang våpenhvile over det meste av Gazastripen.

Bakgrunnen er at humanitære forsyninger skal slippe til inn i området og at flyktninger skal få dra tilbake til hjemmene sine, ifølge det israelske forsvarsdepartementet, som har erklært våpenhvilen.

Områder ved Rafah sør på Gazastripen er ikke omfattet av våpenhvilen. Samtidig advarer israelske myndigheter at de ikke vil nøle med å slå tilbake dersom de blir angrepet mens våpnene hviles.

I løpet av natta skal ti palestinere ha blitt drept i istraelske angrep, melder NTB. Ifølge en talsmann for nødeatetene på Gazatsripen ble fem personer drept i Jabalya i nord. Et barn skal ha blitt drept i byen Rafah lenger sør.

I går ble ti sivile drept på en FN-drevet skole i Rafah der flere tusen palestinske flyktninger befant seg.

Frankrikes president François Hollande mener de som sto bak skoleangrepet må stilles til ansvar og stiller seg dermed bak FNs generalsekretær Ban Ki-moons uttalelser om det samme.

Hamas´ politiske leder, Khalid Meshaal, sier i et intervju med CNN at han støtter en midlertidig våpenhvile av humanitære grunner. En lengre våpenhvile kan bare støttes dersom Israel endrer sine holdninger til blokaden av varer og mennesker inn i Gaza.

- Det er to typer våpenhviler: Det humanitære våpenhviler som er til for å hjelpe til med å gi vårt folk mat, vann og hjelp til å samle alle likene. En varig hvile avhenger av en enighet mellom partene som garanterer vårt palestinske krav om å oppheve beleiringen av Gaza, sier han i intervjuet.

Den politiske lederen innrømmer at Israel har et sterkt militært apparat, men sier at palestinerne vil triumfere.

- Rettferdigheten i saken gjør oss sterkere enn dem. Vi er de rettmessige eierne av landet, og de er tyvene av landet. Vi er ofrene og de er drapsmennene. Til tross for dette vil vi kanskje ikke vinne en kamp eller to fullstendig, men til slutt vil vi vinne krigen. Standhaftigheten vår er en seier. Å drepe deres soldater mens de dreper våre sivile er også en seier for den palestinske saken og Hamas, sier Meshaal.

TROR PÅ SEIER: Hamas-topp Khaled Meshaal støtter en humanitær våpenhvile, men tror på seier for palestinerne til slutt. Foto: AP  /  Amr Nabil / NTB scanpix
TROR PÅ SEIER: Hamas-topp Khaled Meshaal støtter en humanitær våpenhvile, men tror på seier for palestinerne til slutt. Foto: AP / Amr Nabil / NTB scanpix Vis mer