- Å framstille seg som voldtektsoffer er noe av det sikreste en kvinne kan gjøre

Julio Kopsengs forsvarere mener de ni fornærmede er uten troverdighet.

PÅ TV: I 2010 deltok Julio Kopseng (38) på TV 2s «Norske talenter» som flammedanser. Nå er han tiltalt for seksuelle overgrep mot ni kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ TV: I 2010 deltok Julio Kopseng (38) på TV 2s «Norske talenter» som flammedanser. Nå er han tiltalt for seksuelle overgrep mot ni kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å framstille seg som voldtektsoffer er noe av det sikreste en kvinne kan gjøre.

Det sa Johnny Veum, den ene av voldtektstiltalte Julio Kopsengs to forsvarere, i Oslo tingrett under sin prosedyre. Han pekte på at antallet voldtektsdommer dramatisk har steget de siste 15 åra.

- Det er et samfunnspress for å anmelde, sa han.

Veums forsvarerkollega Djordje Borojevic nedla på slutten av prosedyren påstand om full frifinnelse for den profilerte danseren.

Prosedyren skulle ha begynt i 09.30-tida, men måtte utsettes til 11.45, fordi Kopseng ble forsinket på veien fra Ullersmo fengsel til Oslo tingrett. Årsaken er det glatte føret på Romerike.

Omfattende tiltale Kopseng er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på ni kvinner. Fra før er 38-åringen dømt for å ha voldtatt elleve; den forrige tingrettsdommen, som falt i februar og lyder på 15 års forvaring med ni års minstetid, er anket til lagmannsretten.

Da aktoratet holdt sin prosedyre i går, nedla de påstand om 15 års forvaring med ti års minstetid for Kopseng. Forvaring idømmes forbrytere som anses som særlig farlige, og siden soningstida kan forlenges så lenge retten mener det er fare for gjentakelse, kan den domfelte i teorien bli sittende i fengsel livet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer