<strong> FORBUDT :</strong>  Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik ønsker at hijab skal forbys på barneskoler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORBUDT : Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik ønsker at hijab skal forbys på barneskoler. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Å gå til sengs med Hege Storhaug er et desperat forsøk på å vinne tilbake AP-velgere

Linda Noor i Minotenk mener Hadia Tajik driver med åpenbar politisk strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hadia Tajik har sett for mye på House of Cards. Å gå til seng med Hege Storhaug i et desperat forsøk på å vinne tilbake AP-velgere som har rømt til Frp er virkelig bare patetisk».

- En isenesatt kosedebatt Det skriver Linda Noor, leder i den minoritetspolitiske tenketanken, Minotenk på Facebook.

- Å iscenesette en kosedebatt med Hege Storhaug er åpenbart en politisk strategi fra Tajik. Men å ta til orde for forbud mot hijab på barn er et useriøst utspill, sier Noor til Dagbladet.

Det var i en debatt mellom Tajik og Hege Storhaug i Aftenpostens TV-program Stanghelle & Eilertsen: 2 mot 1, at Tajik kom med utspillet om hijab-forbud på norske barneskoler.

Det var Tajik sitt ønske å møte Storhaug.

- Ja, jeg vil si det, fordi det er seksualisering av unger, sier Tajik om hvorvidt hijab bør forbys, før hun legger til at standpunktet er utfordrende i Norge «fordi vi ikke pleier å regulere folks klesplagg eller hvordan man pleier å framstå».

Useriøst Med et seksualisert plagg mener Tajik at det brukes for å dekke til ens skjønnhet. Hun sier hun ikke har forståelse for at små barn skal gjøre det.

Noor mener det er legitimt å diskutere hijab-bruk, men at det er useriøst å hoppe rett på forbud fordi det juridisk sett ikke er mulig å innføre det.

- Det er et veldig merkelig tidspunkt å komme med en slik ytring. Det er mye følelser og opphetede debatter nå, med terrorangrepene i Paris og flyktningkrisa som bakteppe, sier Noor til Dagbladet.

Hun mener også at Tajiks hijab-utspill kommer ut av det blå, uten at noen som jobber med barn har løftet dette som et stort problem.

Hets og hatkriminalitet - Det gløder i kommentarfeltene og muslimer, spesielt unge kvinner, opplever grov hets og hatkriminalitet. Dette er ikke riktig tidspunkt for Tajik å vise alt hun er enig med Storhaug i. Jeg forventer at Tajik skal være like konfronterende mot Storhaug, som hun er mot alle andre som står langt fra henne politis, sier Noor

<strong> DESPERAT:</strong>  Daglig leder i tenketanken Minotenk, syns Hadia Tajiks utspill er desperat. Foto: Privat
DESPERAT: Daglig leder i tenketanken Minotenk, syns Hadia Tajiks utspill er desperat. Foto: Privat Vis mer

- Når ikke hatytringer mot innvandrere og det økende muslimhatet blir tatt opp, er det svært skuffende av Tajik. Storhaug bør også holdes ansvarlig for å ta til motmæle mot muslimhaterne som bruker henne som referanse, legger hun til.

Femåringer i bikini Tajiks utslipp har fått flere til å reagere.

- Jeg enig med Hadia i at sjuåringer ikke bør gå med hijab. Men jeg skjønner heller ikke foreldre som lar femåringen sin gå med bikini, men det betyr ikke at vi kan forby det. Det bør være opp til foreldrene å bestemme, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

 - Jeg er enig i at hijab er seksualiserende, men det bør ikke være opp til Stortinget å regulere hva folk skal ha på seg.  Derfor er Venstre imot å forby hijab i barneskolen, sier Iselin Nybø, som sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer