Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

A-gjengen fikk møte Musharraf

Mens andre sloss for å få billetter, ble kriminelle fra A-gjengen invitert til festmøtet med Pakistans president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet sjekket hvem som hadde fått billetter til det lukkede møtet med president Pervez Musharraf på Oslo Plaza mandag kveld, fikk de seg en overraskelse. Det var ikke bare samfunnsstøtter, moské-ledere, politikere og næringslivstopper blant de utvalgte.

Sammen med de mer prominente gjestene dukket også gamle kjenninger av politiet opp. Tungt belastede kriminelle som politiet kjenner fra den fryktede A-gjengen.

Invitert av ambassaden

Mens tungt bevæpnet politi fulgte hvert minste skritt president Musharraf tok, kunne mennene politiet kjenner fra Young Guns og A-gjengen hygge seg i det fornemme selskapet. President Pervez Musharraf - en statsleder som blir ansett for å være et av verdens fremste terrormål - møtte sine utflyttede landsmenn og svarte villig vekk på spørsmål fra norsk-pakistanerne. Samtlige av de om lag 1000 gjestene på Oslo Plaza var spesielt invitert av den pakistanske ambassaden i Oslo.

Mudsir Ali (34) var - og blir for fortsatt sett på av politiet som - en av lederne i A-gjengen. Nå hevder han overfor Dagbladet at han er ute av det kriminelle miljøet.

-  Jeg er ikke dømt for noe kriminelt på 10 år, sier Mudsir Ali, som likevel forstår at norsk politi reagerte på at han var blant gjestene til møtet med presidenten:

-  Jeg fikk en invitasjon og det var helt naturlig for meg å gå. Det var en stor dag. President Musharraf ga et godt inntrykk.

34-åringen bekrefter overfor Dagbladet at han ikke var den eneste med tung kriminell bakgrunn som var på møtet:

-  Det var fire fem av oss.

Dagbladet kjenner identitet til tre av de fem. Mennene var i flere år med i A-gjengens harde kjerne.

Mudsir sier han ikke lenger er kriminell og lever et rolig liv.

-  Du synes ikke det er litt rart at ambassaden inviterer deg og andre kriminelle, mens førstesekretær Ahmed Khan ved Den Pakistanske Ambassaden havner i slåsskamp med styremedlem Amjad Munir fra World Islamic Mission?

-  Når de kommer til ambassaden og krever å få 40 billetter bare noen dager før arrangementet, kan de ikke regne med å få det som de vil. De jeg kjenner sier det var mannen fra World Islamic Mission og ikke ambassadefolkene som var aggressive.

Full oversikt over gjestene

Politiinspektør Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt har ansvaret for sikkerheten rundt presidenten under Norgesbesøket.

-  Vi hadde full oversikt over hvem som var til stede under møtet mandag. Vi sjekket identiteten til alle som var invitert. Vi forholdt oss til hvem Den Pakistanske Ambassaden hadde invitert, sier Fredriksen, som ikke vil si noe om hvor mange kriminelle politiet oppdaget blant gjestene.

-  Vi var bevisst på hvem som var i salen.

Dagbladet lyktes ikke å få kommentar fra Pakistans ambassade vedrørende gjestelista.

MØTTE KONGEN: En blid kong Harald tok imot Pakistans president Pervez Musharraf og hans kone, Begum Sehba Musharraf, til prat og mat på Slottet i går.
MØTTE MOTSTAND: Demonstranter møtte fram utenfor Stortinget da den pakistanske presidenten møtte Stortingets presidentskap i går morges.
MØTTE JENS: Før den ordentlige samtalen tok til i går, viste statsminister Jens Stoltenberg Pakistans president utsikten fra Regjeringsbygningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!