A-gjengmedlem (23) fengslet etter maskinpistol-beslag

Tatt med skytevåpen i bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 23 år gammel mann med tilknytning til A-gjengen ble i ettermiddag besluttet fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett.

23-åringen var én av 13 som ble pågrepet på fredag i en massiv væpnet politiaksjon mot en rekke adresser i Oslo, Akershus og Bærum. Av ukjente årsaker var han den eneste som ble framstilt for fengsling i dag, til tross for beslag av fem skytevåpen, en større kontantsum og flere andre gjenstander i politiraidene.

- Han ble fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse. Blant annet kan det tenkes at det er flere involverte i saken som ikke er pågrepet, sier politiadvokat Irlin Irgens til Dagbladet.no.

A-gjengmedlemmet er siktet for befatning med i alt fire skytevåpen.

Han ble pågrepet i en bil der en ladd revolver ifølge Aftenposten lå skjult bak et deksel da politiet slo til. Men etterforskerne mener at han også kan knyttes til to Uzi maskinpistoler og ytterligere en revolver som ble beslaglagt i boligen til et annet A-gjengmedlem.

Etter det Dagbladet.no forstår nekter 23-åringen for å ha noe med de ulovlige våpnene å gjøre.

Det er ikke første gang personer i A-gjengen blir tatt med svært kraftige automatvåpen. Så sent som i juni i fjor ble to av medlemmene pågrepet i et garasjeanlegg på Torshov med ikke mindre enn ti skytevåpen, som blant annet omfattet et AG3-gevær, automatgeværet AK-47, pistoler og revolvere. Den gang ble det også beslaglagt 60 kilo amfetamin som var i ferd med å bli fraktet ut av garasjen, noe de to ennå sitter i fengsel for.