Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

A-gjengmedlem (28) skutt to ganger i brystet

Politiet jakter på navngitt gjerningsmann, en bekjent av den alvorlig skadde mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel mann ble i dag brakt inn til Ullevål Universitetssykehus med alvorlige skuddskader.

- Mannen har fått to skudd i brystet. Det ene er like under hjertet. Mannen er kritisk skadd, og ligger på operasjonsbordet nå, sa Fredrik Justad ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no tidligere i dag.

Ifølge Nettavisen er 28-åringen nå utenfor livsfare.

- Ikke et vanlig gjengoppgjør

Politiet bekrefter  at den skadde mannen har tilknytning til et kriminelt gjengmiljø i Oslo. 28-åringen har tilknytning til A-gjengen, men skal ikke være like aktiv i den kriminelle banden lenger.

Etter det Dagbladet.no erfarer jakter politiet nå på en navgitt gjerningsperson, som skal være en bekjent av den skadde. Bakgrunnen for konflikten er ikke kjent.

Skyteepisoden skjer bare tre dager etter at fire menn som nå er ettersøkt skal ha skutt 15-20 pistolskudd mot to personer tilknyttet A-gjengen, på Aker Brygge på søndag. Men dagens hendelse blir  ikke oppfattet som noe oppgjør gjengene imellom, får Dagbladet.no opplyst.

Den antatte gjerningsmannen bak dagens skyting har ingen tilknytning til B-gjengen.

- Det er ikke noen sammenheng mellom denne skytingen og skytingen på Aker Brygge. Etterforskning av de to sakene foregår kontinuerlig, og politiet arbeider målrettet innenfor aktuelle miljøer, skriver Jørn-Kr. Jørgensen ved Oslo politidistrikt i en pressemelding i ettermiddag. 

image: A-gjengmedlem (28) skutt to ganger i brystet

Politiet vet ennå ikke hvor dagens skyting skjedde.

- Vi jobber fortsatt med å få opplysninger om åstedet, fortalte operativ uteleder Thor Langli i politiet utenfor Ullevål sykehus i 12-tida.

Til Dagbladet.no forteller Langli at personen som er avhørt er en nær bekjent av den skadde, og at han ble brakt inn til avhør i morges.

- Vet lite ennå 

- Vi vet ikke hva dette dreier seg om, og kan ikke si noe om mulig motiv ennå, sier vaktleder Gina Øyahals ved kriminalvakta til Dagbladet.no.

28-åringen kom til Aker sykehus sammen med minst en annen person  like før klokka 08 i dag, før han ble fraktet til Ullevål i ambulanse.

Sykehuset voktes i ettermiddag av bevæpnet politi, mens flere venner av den skadde har samlet seg utenfor akuttmottaket.

Har du informasjon om de kriminelle gjengmiljøene i Oslo? Tips Dagbladet på epost [email protected], sms 2400, telefon 24 00 00 00 eller send bilder tatt med mobiltelefon som mms til 2400. Alle tips som brukes blir honorert.

AVLORLIG SKADD: 28-åringen blir i formiddag operert på Ullevål universitetssykehus. Operativ uteleder Thor Langli informerer pressen. Foto: HANS ARNE VEDLOG
AVLORLIG SKADD: 28-åringen blir i formiddag operert på Ullevål universitetssykehus. Operativ uteleder Thor Langli informerer pressen. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer