Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Å gjøre verden på en weekend

Stadig flere av oss bruker helgene til å reise til en storby, og vi reiser ofte flere ganger i året. Undersøkelser viser at storbyferier øker mer enn andre ferieformer, og prognosene tyder på at denne utviklingen fortsetter inn i det neste årtusenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bakgrunnen er at vi har fått mer penger mellom hendene, men har mindre tid til rådighet. Istedenfor å pakke bilen og dra på hytta, drar vi heller ut av landet for å oppleve det pulserende livet på Kontinentet. Konkurransen om deg og meg som kunder er så hard at både flyselskap og turoperatører de siste åra har presset prisene kraftig. Ingen kan klage når man får en opplevelsesrik weekend med reise og opphold inkludert for noen få tusenlapper. Hvem ville vel trodd at det er mulig å tilbringe tre dager i London for under 2000 kroner - alt inkludert?
  • De fleste nordmenn har et forhold til London, som er den storbyen flest av oss drar til, men interessen er fallende. Samtidig øker etterspørselen etter reiser til andre europeiske storbyer. Vi vil gjerne ut for å hente impulser, men snart er ikke Europa nært nok for oss.
  • Det er en økende interesse for korte storbyferier under fjerne himmelstrøk til overkommelige priser. I løpet av noen få år vil det bli nesten like vanlig å si at man har tilbrakt helga i Beijing eller New York, som på hytta. Direkte flyruter og smidige flyforbindelser bringer verden nærmere oss.
  • Våren er tida for storbyferier, og gjennom dette bilaget håper vi å gi leserne nyttige tips til hva man kan gjøre i de byene vi har besøkt. Og du som ikke har planer om en storbyferie håper vi likevel skal ha glede av å «reise» sammen med oss til byer som New York, London, Paris, Budapest og Wien.