Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Å hevde at det finnes mange som Berge er å leke med ilden

Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande mener det er farlig å sette likhetstrekk mellom sinte unge menn og Eivind Berge.

REAGERER: Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Truls Brekke / Dagbladet

Foto: Truls Brekke/Dagbladet
REAGERER: Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Truls Brekke / Dagbladet Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er naivt av Arild Stokkan-Grande å tro at antifeminist Eivind Berge er alene, sier Leder for Reform - Ressurssenter for menn, Are Saastad og nesteleder i Foreningen 2 Foreldre, Rune Rækken, i dagens Dagbladet.

Men stortingsrepresentant og tidligere leder av Mannspanelet, Arild Stokkan-Grande, mener det er fagfolkene som må passe seg, når de tror det fins mange antifeminister som deler Berges syn.

- En leker med ilden når en hevder mange deler hans tanker, sier Stokkan-Grande til Dagbladet.

- Det er klart at det finnes mange som er frustrerte der ute, som skulle sett at ting var annerledes. Men Berge snakker om politidrap. Jeg håper at Reform og Foreningen for 2 foreldre ikke setter likhetstrekk mellom sinte unge menn og Berge.

Reagerer Stokkan-Grande sier han reagerer på utsagnet fra Reform-leder Are Saastad, om at likestillingen langt på vei har gått på bekostning av menn.

- Likestillingen har gjort livet til menn bedre.

Samtidig innrømmer Stokkan-Grande at det ikke er alle gutter og menn som finner seg til rette i dagens moderne samfunn.

- Det mange frustrerte menn som det er viktig å møte med forståelse og ta på alvor. Det må vi gjøre ved å erkjenne at det er mange gutter som ikke finner sin plass i norsk skole. Vi har sett en feminisering av norsk skole og det er viktig at vi også ser guttene i skolen, sier Stokkan-Grande.

- Sinte, unge menn på fremmarsj Han tror også fagfolkene har misforstått noe av budskapet hans.

- Jeg er også bekymret for at Berge kan dra med seg flere. Mange kan la seg lede av et slikt budskap, når de føler nok at ting ikke har gått som de ønsket i livet. Vi står i fare for å få en generasjon med unge, sinte hvite menn i hele Europa. Det må vi være i beredskap for, sier Stokkan-Grande.

-NAIVT: Leder for Reform — Ressurssenter for menn Are Saastad,mener Stokkan-Grande er naiv.
-NAIVT: Leder for Reform — Ressurssenter for menn Are Saastad,mener Stokkan-Grande er naiv. Vis mer

Han tror økt arbeidsledighet kan føre til at flere hvite, unge menn blir sinte på samfunnet rundt seg.

- Folk må ha en jobb å gå til. Derfor må vi gjøre alt for at ikke arbeidsledigheten får bite seg fast, sier Stokkan-Grande.

Positive tilbakemeldinger Ap-politikeren presiserer at han i sin kronikk først og fremst henvender seg til antifeministen Berge, selv om han samtidig mener det er viktig å dra frem hva han mener likestillingen i Norge har ført med seg. 

- Han snakker om en feministstat som er ute etter å ta menn. Det er en gal virkelighet. Vi har tidligere trodd at vi kunne skyve ekstreme holdninger under teppet, men det er viktig at menn som er opptatt av likestilling ikke lar Berge styre bildet av virkeligheten, slik han får når media gir han en talerstol, sier Stokkan-Grande.

Han opplever at mange har vært positive til at han tok til motmæle mot Eivind Berge.

FEMINISERING: Det er viktig å ta konsekvensene av feminisering av samfunnet på alvor, mener Rune Rækken, nestleder i Foreningen 2 Foreldre.
FEMINISERING: Det er viktig å ta konsekvensene av feminisering av samfunnet på alvor, mener Rune Rækken, nestleder i Foreningen 2 Foreldre. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!