SORG: Mennesker er i sorg etter skolemassakren i Connecticut. Foto: AFP / Emmanuel Dunand
SORG: Mennesker er i sorg etter skolemassakren i Connecticut. Foto: AFP / Emmanuel DunandVis mer

- Å høre at noen i din familie har drept barn er hjerteskjærende

Massedrapsmannens fetter forteller at familien er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før Adam Lanza dro til Sandy Hook Elemenary School og drepte 26 barn og voksne, skal han ha drept moren, Nancy Lanza, i familiens hjem.

Politiet vet ennå ikke motivet bak drapene, men politiet har opplyst at de har funnet verdifulle bevis som kan hjelpe dem å få klarhet i hva som var foranledningen til den grufulle massakren i Newtown i Connecticut.

- Hadde problemer Adams bror, Ryan Lanza, skal ha forklart til politiet at Adam lider av en personlighetsforstyrrelse, ifølge AP.

- Jeg vet at han hadde problemer. Han var et problembarn og jeg tror han hadde lærevansker, sier Beth Israel til New York Post. Hun har en datter som gikk på samme skole som Adam Lanza.

Hun mener han oppførte seg merkelig og var sjenert og stille.

- Han var bare en rar gutt, sier hun.

Tanta: - Oppdratt med omsorg Foreldrene til Adam skilte seg i 2008 og Adam har siden den gangen bodd hos sin mor.
- Adam Lanza ble oppdratt på en omsorgsfull måte av sin mor, sier Marsha Lanza, Adams tante, til AP.

Nancy Lanza ville ikke nølt med å skaffe hjelp sønnen hvis han trengte det, ifølge Marsha.

- Adams mor hadde et korrekt bilde av virkeligheten, sier hun.

Marsha og Nancy Lanza sto svært nær hverandre og hun skal samme dag som massakren ha sendt henne en melding på Facebook. Den fikk hun aldri svar på.

LAN-party. Ifølge NBC var Adam Lanza svært interessert i teknologi og var medlem i en klubb ved Newtown High School. Medlemmene bruke å samles til LAN-party, der datamaskiner blir koblet til samme nettverk for å spille mot hverandre. Tim Arone var et av medlemmene av klubben.

Joshua Milas gikk ut av Newtown High School i 2009 og har ikke sett Lanza på fem år.

- Han var en generelt glad person. Han var smart og et godt menneske, sier Milas.

Sjenert 20-åringen hadde tilsynelatende ingen Facebook- eller Twitter-profil. Han hadde ikke engang et bilde av seg selv i Hich School-årboka da han gikk ut i 2010. I stedet sto det «Camera shy», melder New York Times.

- Du ville garantert merket at han hadde et adferdsproblem. Han var ikke usosial, men han var en streber etter å bli sosial, sier en av naboene til Lanza, Justin Germak, til New York Post.

En tidligere medelev sier at han var kjent med at Lanza hadde sosiale problemer.

- Når du så på ham var det umulig å lese følelser. Han hadde et flatt utrykk, sier den tidligere medeleven.

Flere klassekamerater sier at han var tilbaketrukket på skolen.

- Jeg så ham aldri sammen med andre. Jeg kan ikke komme på en annen person som hadde forbindelse med ham, sier Olivia DeVivo.

Raserianfall Lanza-brødrene skal ha blitt depimert etter at foreldrene skilte seg, ifølge en nabo som ofte satt barnevakt for Adam, Ryan Kraft. Etter skilsmissen satt han ofte barnevakt for Adam når deres mor skulle ut og spise middag sammen med venner. Det var for vanskelig for den fire år eldre broren Ryan å passe på Adam.

- Han hadde raseriannfall. Mye kraftigere enn et gjennomsnittlig barn, sier Kraft til Washington Post. Han legger til at han så ingen tegn til vold.

Av samme kjøtt og blod Adams familie fikk sjokk da de fikk vite hvem som sto bak massakren. Fetteren Andrew Lanza er knust over at noen i hans familie kunne utføre disse drapene.

- Vi er i sjokk. Det er vanskelig for oss siden Adam er en del av familien, vi er av samme blod, sier han til The Post.

- Å høre at noen i din familie har drept barn er hjerteskjærende, sier fetteren.