- Å høre lyder som fuglekvitter og rennende vann for første gang kan ikke beskrives med ord

Joanne Milne snakker ut om oppmerksomheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da kameraten til Joanne Milne (40) la ut video av at hun kunne høre for første gang, tok det helt av på nettet.

Det førte til overskrifter i aviser verden over.

Nå snakker Milne ut om sykdommen i en kommentar i The Guardian.

- Når du ikke kan høre er det det vanskelig å forestille seg hvordan det vil være å høre for første gang. Jeg ble helt overveldet av opplevelsen, sier hun.

Nylig fikk 40-åringen operert inn cochleaimplantater som skulle hjelpe henne å høre, og det er ingen selvfølgelighet at det vil fungere på alle.

- Fantastisk - Jeg hadde ikke så høye forventninger. Å kunne høre lyder som fuglekvitter og rennende vann for første gang kan ikke beskrives med ord.

I videoen øverst i saken ser du Milne høre for aller første gang.

- Å dele dette øyeblikket med verden har vært fantastisk og det har vært en storartet mulighet til å øke bevisstheten rundt Usher-syndrom og døvblindhet.

Døvblind Som 29-åring fikk hun diagnosen Usher-syndrom, og begynte å miste synet. Nå er hun blind og har førerhund som hjelper henne i hverdagen.

- Å ha denne sykdommen har forandret livet mitt dramatisk. Jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne, og det var vanskelig å tenke på at jeg ikke lenger bare var døv, men døvblind, sier 40-åringen.

- Vi må ta de utfordringene livet kaster imot oss når vi blir eldre. Vi må takle følelser og ting som er vanskelig på best mulig måte. Du blir sterkere av det, sier hun.